DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?

Novosti online

20. 09. 2024. u 20:40

Srpska košarkaška legenda Vlade Divac vratio se na brojne momente iz igračke karijere, otvorio je dušu i o onima koji su usledili kada je okačio patike o klin

ДИВАЦ ИЗАБРАО НАЈБОЉУ ЕВРОПСКУ ПЕТОРКУ: Ова имена јача су и од америчког дрим-тим, имали ту и Николе Јокића?

FOTO: Tanjug/AP

Da li je Nikola Jokić već sada najbolji evropski košarkaš svih vremena, Divac je odgovorio da "brojke tako kažu" i da "rezultati to govore". Istakao je da su rezultati osnova sporta te da prema tome nema dileme oko Jokićevog statusa,  u intervju za hrvatski "Index".

- Brojke tako kažu. Rezultati to govore. A čitava osnova sporta su rezultati. Prema tome, mislim da onda tu nema dileme - rekao je Divac.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Foto: Profimedia

Govoreći o Luki Dončiću, Divac je istakao da je po talentu i igri na dobrom putu da postane naredni MVP, ali da će morati da vodi računa o svom telu. Takođe, podsetio je da je upravo on kao tadašnji Generalni menadžer Sakramenta preskočio Dončića na draftu, objašnjavajući da je već imao Dearona Foxa, koga je draftovao godinu dana ranije, i da je verovao da će Foks biti igrač koji će nositi franšizu.

- Po talentu i po igri, na dobrom je putu. Nikola Jokić jako vodi računa o svom telu. Bio bih jako srećan da Luku vidimo sa MVP nagradom, ali moraće jako da pazi na svoje telo - rekao je Divac i dodao:

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Na toj sam poziciji imao Dearona Foxa, kog sam draftovao godinu dana ranije. U tom trenutku smatrao sam da je Foks igrač koji u narednom periodu može da nosi franšizu. Vreme će da pokaže jesam li pogrešio. Kako sad stvari stoje, izgleda da jesam, ali imam veru u malog Foksa da će imati bolju karijeru - jasan je on.

Govorio je o najboljoj evropskoj petorci svih vremena, Divac je izdvojio Krešu Ćosića, Nikolu Jokića, Tonija Kukoča, Dražena Petrovića i Sašu Đorđevića. Istakao je da je imao mnoštvo fantastičnih igrača na umu, ali da je emotivno vezan za Krešu Ćosića.

- Počeću od kraja, od petice. Neka petica bude Krešo Ćosić, četvorka Nikola Jokić, trojka Toni Kukoč, dvojka Dražen Petrović, a na pleju neka bude Saša Đorđević. Uh, namučio sam se. Nabrojao sam ovih pet, a u glavi mi je još puno fantastičnih igrača. Mogao bih tri ekipe da složim, ali neka bude ova petorka. Evo, zakinuo sam Dina, ali emotivno sam vezan za Krešu - poručio je Divac.

BPNUS VIDEO DECA ODUŠEVLjENA: Košarkaši Srbije dele autograme pri dolasku u Beograd sa Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu