SAD I ZVANIČNO: Košarkaš kojeg Srbija i te kako pamti završio reprezentativnu karijeru

Novosti online

17. 09. 2024. u 17:58

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Nikola Batum saopštio je da završio reprezentativnu karijeru u selekciji Francuske.

САД И ЗВАНИЧНО: Кошаркаш којег Србија и те како памти завршио репрезентативну каријеру

FOTO: FIBA.Basketball

Batum (35) je za seniorsku reprezentaciju Francuske debitovao 2009. godine.

 - Došlo je vreme da zatvorim ovo veličanstveno poglavlje i predam štafetu novoj generaciji. Najlepša stvar u karijeri mi je bila da nosim dres francuske reprezentacije - napisao je Batum na društvenoj mreži "Iks (X)".

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

On je istakao da je tokom karijere sa reprezentacijom Francuske imao uspona i padova.

 - Ponosan sam što sam doprineo pisanju dela istorije francuske košarke. Sada je red na mlade. Reprezentacija Francuske je u dobrim rukama i znam daće nacionalni dres nastaviti da sija - dodao je košarkaš.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Batum je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebrne medalje na Olimpijske igre u Tokiju 2021. i u Parizu ove godine. Sa "trikolorima" osvojio je bronzana odličja na Svetskim prvenstvima 2014. i 2019. godine.

Podsetimo, Batum je bio jedan od najboljih igrača u polufinalnom meču Mundobasketa između Srbije i Francuske i praktično sam je uveo meč u neizvesnu završnicu, postigavši 35 poena uz čak osam trojki.

Batum je sa selekcijom Francuske bio šampion Evrope 2013, a dve godine ranije osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. On je 2015. sa nacionalnim timom osvojio bronzu na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje