"NE VOLIM DA SLAVIM PORAZE, ALI POKAZALI SMO DA SMO NA PRAVOM PUTU": Selektor Hrvatske posle poraza od Grčke

Novosti online

08. 07. 2024. u 08:16

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je izgubila od domaćina Grčke s rezultatom 80:69 i tako se nije plasirala na Olimpijske igre u Parizu.

НЕ ВОЛИМ ДА СЛАВИМ ПОРАЗЕ, АЛИ ПОКАЗАЛИ СМО ДА СМО НА ПРАВОМ ПУТУ: Селектор Хрватске после пораза од Грчке

Foto: Profimedia

Posle dramatične pobede nad Dominikanskom Republikom u polufinalu, Hrvatska nije imala snage protiv moćnog domaćina predvođenog jednim od najboljih košarkaša današnjice Janisa Adetokumba.

- Čestitam Grcima i želim im sreću u Parizu, ali želim i svojim momcima da čestitam na turniru. Odigrali smo dobar turnir i jedva čekam nove reprezentativne akcije. Kada pogledaš statistiku, nadskakali smo ih 39-36, ali oni su imali osam napadačkih koje su realizovali. Mi onda par puta ostanemo na otvorenom šutu i ne pogodimo. Ova grčka ekipa može jako daleko u Parizu. Ne volim da slavim poraze i ne mogu biti ni zadovoljan, ali sad smo pokazali da smo na pravom putu s ovime što radimo - rekao je Sesar.

U grupnoj fazi turnira u Parizu Grčka će igrati u grupi sa Australijom, Kanadom i Španijom. Hrvatska se poslednji put takmičila na Igrama u Riju 2016. Zatim je u četvrtfinalu, posle velike borbe, izgubila od Srbije, koja je na kraju osvojila srebro.

Foto: Profimedia

Grčka nije bila na Igrama od 2008. godine kada je nastupila u Pekingu. Hrvatsku je predvodio Ivica Zubac sa 19 poena i 13 skokova. Dario Šarić postigao je 14 poena uz 12 skokova i četiri asistencije, dok su Mario Hezonja i Mateo Drežnjak postigli po 15 poena. Grke su do pobede predvodili Janis Adetokumbo sa 23 poena i osam skokova, Georgios Papagijanis sa 19 poena i Nik Kalates sa 14 poena i 11 asistencija.

Selektor Hrvatske je apostrofirao Janisa Adetokumba kao nerešiv problem za svoje igrače.

- Kad god bi dobio dva metra slobodnog puta, završio bi ili poenima ili dobio faul. Ogroman je, radi razlomljeni dvokorak, uđe u igrača i dobije faul. Nemamo mi takva tela da ga zatvorimo. Onda su tu Mitoglou, Papajanis. Blagoslov je voditi tim s toliko talenta i s takvim arsenalom oružja. Držali smo se, iako smo imali i propadanje u zatvaranju prvog poluvremena, pa onda i u trećoj deonici, kada smo bili ishitreni s nekim šutevima. Nismo dozvolili da se raspadnemo, odigrali smo dobar turnir - rekao je Sesar.

BONIS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici