VELIKI USPEH Srbija četvrta na SP u košarci za srednjoškolce

Novosti online

03. 07. 2024. u 14:22

U kineskom distriktu Makao završeno je Svetsko prvenstvo u košarci za srednjoškolce, u konkurenciji dečaka i devojčica. Srbija je u konkurenciji dečaka zauzela četvrto mesto od 20 država učesnika. U borbi za treće mesto od naših momaka bolja je bila Turska.

ВЕЛИКИ УСПЕХ Србија четврта на СП у кошарци за средњошколце

FOTO: ISF

Treba reći da su do polufinala naši dečaci zabeležili čak pet uzastopnih pobeda. Ipak, povrede šutera i centra uticale na to su da u mečevima za medalje ne budemo na najboljem mogućem nivou. Srbiju je predstavljala Gimnazija Kraljevo, koja je pre ovog takmičenja postala prvak Srbije.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, u Makau je bio glavni delegat ISF, a posle podele medalja čestitao je našim momcima. Tanasković se ispred Svetske federacije za školski sport obratio svim učesnicima na ceremoniji svečanog zatvaranja. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: ISF

Srbija je na ovom takmičenju ostvarila pobede u grupi protiv Brazila, Grčke, Mongolije i Ugande. U četvrtfinalu smo eliminisali Belgiji. U meču za plasman u finale, od naših momaka bila je bolja Francuska. A Turci su u borbi za treće mesto pobedili Srbiju. Grčka je u finalu savladala Francusku.

FOTO: ISF

U konkurenciji devojaka, poredak prve tri ekipe je sledeći: Kina, Francuska, Novi Zeland.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!