”NOVOSTI” U MADRIDU: Gde je jedan, tu su i dva

G. KELIĆ

27. 04. 2023. u 09:00 >> 09:27

IGRAO SE Alen Smailagić proroka pred start četvrtfinalne serije Evrolige protiv Reala u Madridu i rekao kako bi voleo da Partizan u prvom meču pobedi trojkom u poslednjoj sekundi. Baš tako je i bilo. Ne znamo šta je prognozirao za večeras (20.45) kada crno-beli košarkaši u drugom meču na istom mestu, dvorani ”Vizink centar”, ponovo izlaze na crtu ”kraljevskom” klubu, ali je sigurno kao želju izrazio da se ekipa u Beograd vrati sa duplim trijumfom i tako napola otvori vrata plasmanu na završni turnir.

”НОВОСТИ” У МАДРИДУ: Где је један, ту су и два

FOTO: EPA

Euforično stanje igrača je u korenu sasekao trener Obradović. To ostavlja navijačima, dok je svojim pulenima nakon sinoćnjeg treninga i obavljene video-analize ukazao na sve greške i propuste u prvom duelu (87:89). I još jednom ponovio da nema mesta opuštanju pošto ništa konkretno još nije urađeno.

- Bili smo srećni, to je gotovo, važna je sledeća utakmica. Veliki je pritisak na Realu, puštaće sudije čvršću utakmicu, sa dosta kontakta. To je plej-of, to je ono što mi volimo. Prava muška igra. Oni će u sledećoj utakmici izaći mnogo agresivniji, gube, a mi znamo šta dobijamo pobedom - idemo svojoj kući, gde znamo koliko smo opasni – ističe plejmejker Aleksa Avramović koji je pogodio dve važne trojke na prvom susretu.

Partizan je u utorak prvi put u istoriji savladao Real u gostima koji je inače samo jedanput uspeo da dobije seriju koju započne u minusu (2017/2018. protiv Panatinaikosa). Međutim, nikada nije startovao sa porazom kod kuće.

- Živim za ovakve utakmice. Volim da se nadmećem. Pokaži da si bolji i 'ajmo da igramo najbolju košarku. U drugom delu sezone igramo izvanrednu košarku. Tu smo gde jesmo, ovo je realnost, vodimo 1:0 i spremni se za sledeću utakmicu – dodaje Avramović.

IMA NEŠTO U BROJU SEDAM

NA isti dan kada je pre tačno 13 godina Dušan Kecman trojkom sa više od pola terena na manje od sekund do kraja uz zvuk sirene doneo regionalnu titulu Partizanu protiv Cibone u Zagrebu (75:74), Kevin Panter je preciznim hicem sa polukružne linije napisao slavlje crno-belih u Madridu. Najzanimljivije od svega je što su obojica na dresovima nosili broj sedam, a još interesantnije i možda nagoveštavajuće jeste da je te sezone Partizan učestvovao na fajnal-foru u Parizu, na koji su došli zahvaljujući upravo brejku u prvom meču četvrtfinala protiv Makabija u Tel Avivu. A za isti je najzaslužniji bio Kecman, autor 29 poena.

Iako je stručna javnost kao prednost u seriji isticala Realovu dužu klupu, tako nešto je ostalo samo u teoriji. Ostaje pitanje da li će se za drugi meč reaktivirati iskusni Serhio Ljulj koji je u utorak bio u sastavu, ali bez ijednog odigranog minuta. Jasno je svima da je iskusni plejmejker i dalje veoma bitan šraf u rosteru.

- Nema dileme da ćemo moralno i mentalno biti na najvišem mogućem nivou. Fizički ćemo dati trenutni maksimum. Mi smo Real Madrid i nastavićemo da se borimo – rekao je trener domaćih Ćus Mateo želeći na taj način da ohrabri svoj tim.

TAVARES POD ZNAKOM PITANjA

UDARAC u koleno početkom treće deonice prvog meča dobio je centar Madriđana Edi Tavares, zbog čega nije bio u mogućnosti da u završnici pomogne saigračima. Otud je i njegov nastup u današnjem okršaju pod znakom pitanja, a eventualno odsustvo predstavljao bi ozbiljan hendikep za ”blankose”.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača