ZARAZNA ENERGIJA: Aleksa Avramović je skriveni heroj Partizanovog uzleta u aktuelnoj sezoni

G. KELIĆ

18. 04. 2023. u 21:00

MADA u prvom redu zaslužnih za Partizanov proboj među osam najboljih ekipa Evrolige, i korak od kaparisanja pol-pozicije u plej-ofu regionalne ABA lige, stoji kvintet "legionara" - kapiten Kevin Panter, Dante Egzum, Matijas Lesor, Džejms Naneli i Zek Ledej, jednake počasti za uspešan zaokret tekuće sezone, koja već dobija obrise istorijske, zaslužuje Aleksa Avramović. Eksplozivni plejmejker je zbog povrede šake prve minute u takmičarskoj godini odigrao tek 22. decembra, a njegov debi u uskoj je koleraciji sa rezultatskim uzletom crno-belih, pošto je sa rođenim Čačaninom u sastavu, "valjak" slavio u 30 od 36 mečeva u svim takmičenjima.

ЗАРАЗНА ЕНЕРГИЈА: Алекса Аврамовић је скривени херој Партизановог узлета у актуелној сезони

FOTO: KK Partizan/Tviter

U ukupnom zbiru od šest neuspeha, pet su stigla u Evropi (Makabi, Valensija, Fenerbahče, Armani i Barselona), uz poraz od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Na sve to, upisano je i 15 pobeda, što je danas stavilo crno-bele na vrh liste ekipa sa najboljom formom na kontinentu, nešto što je trener Obradović često apostrofirao poslednjih nedelja, između ostalog i nakon trijumfa nad Panatinaikosom na kraju ligaškog dela. Uz to, sa Avramovićem u timu je ekipa zabeležila maksimalan učinak u ABA ligi - 14/14!

Utakmica sa Efesom u "Areni" se u javnosti stavlja za presudan momenat koji je preokrenuo stvari u pozitivnom smeru, a Avramović iako nije upisao ni minut protiv "pivara", prvi put se tada našao među 12. Debi u najkvalitetnijem evropskom takmičenju zabeležio je nekoliko dana kasnije protiv drugog istanbulskog tima, Fenerbahčea, i to na spektakularan način pogođenim slobodnim bacanjima za trijumf i brejk.

BROJKA

15-5 je skor Partizana u Evroligi sa Avramovićem u ekipi

Odmah je energični organizator igre dao opipljivi doprinos rezultatima ekipe, iako je iza njega bila višemesečna pauza sa strogim mirovanjima. Zarazna energija koja se pretače na ostale saigrače i ima zapaljiv efekat na publiku, koja najviše ceni igrače koje se ne štede i ne libe se da se bace u prvi red tribina, je baš ono što Avramovića čini savršenim prototipom košarkaša tima iz Humske.

Ogorman učinak u ofanzivnom i pogotovo defanzivnom delu je davao u pobedama nad Albom, Efesom, Panatinaikosom i Monakom, u kojem je upisao rekord karijere i sa 22 poena, uz Pantera bio ključna figura u krucijalnoj pobedi za mesto u top osam.

Na sve to je pružio vrlo važne role u okršajima Jadranskog takmičenja protiv FMP u Železniku (14 p.) i Igokee (15 p.), koji su ekipu dovele na prag overavanja prvog mesta u doigravanju.

ALEKSINA STATISTIKA

Evroliga

MINUTI 14

POENI 6,7

SKOKOVI 2

ASISTENCIJE 1,6

ABA liga

MINUTI 16,3

POENI 8,9

SKOKOVI 1,9

ASISTENCIJE 3,5

* Prosek po meču

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata