"STRAŠNO, TRAGIČNO!" Robert Prosinečki ne može da dođe sebi

Novosti online

28. 10. 2024. u 18:36

Bivši fudbaler i trener FK Crvena zvezda, Robert Prosinečki, veoma se potresao ovog ponedeljka. Kako i ne bi - prmenuo je njegov velki prijatelj, legendarni hrvatski golman Tonči Gabrić, i to u 63. godini života.

СТРАШНО, ТРАГИЧНО! Роберт Просинечки не може да дође себи

Foto: EPA

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, fudbalski velikan je preminuo u snu.

Brojne su crtice iz Gabrićeve biografije, a jedna koja je 1999. privukla veliku pažnju dogodila se na Poljudu. U utakmici Hajduka i maksimirskih Modrih obranio je penal zvezdi Dinama, Prosinečkom.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

U razgovoru za "Sportske novosti" čuveni "Žuti" objašnjava da legendarna odbrana nije bila prilikom pokušaja "panenke":

- Nije bila Panenka nego običan šut iz jedanaesterca. Pogodio je stranu i odbranio mi penal - rekao je Prosinečki koji se ceo dan nije "skidao" s mobilnog telefona jer su mnogi fudbaleri hteli da kažu kako se osećaju, svi u šoku zbog smrti hrvatskog golmana.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Svima nam je teško. Strašno. Tonči je bio pravi lik, pravi kit, jako će nam nedostajati. Dobri naš Tonči je bio sjajan. S pola reprezentacije iz devedesetih sam razgovarao da odemo na sahranu. Tragično je to.

Ipak, onaj slobodni udarac bio je tema kad god bi se videli.

- Puno smo se puta zezali oko toga. Smejali smo se. Mislim da je on drugi čovek koji mi je odbranio jedanaesterac, nakon jednog golmana iz Španije - priseća se Prosinečki.

Tonči Gabrić - biografija

Tonči Gabrić je karijeru započeo u Čeliku iz Zenice, a igrao je i za Rijeku i PAOK. Međutim, najveći trag ostavio je u Hajduku, gde je odigrao 187 utakmica.

U splitskom klubu igrao je u tri navrata i bio je ključni točak na putu do četvrtfinala Lige šampiona 1995. godine. Nakon što se penzionisao četiri godine kasnije, radio je na Poljudu kao trener golmana.

Podsećanje: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA NA PODRŠCI I TOKOM DOBIH, ALI I LOŠIH VREMENA: Olga  Danilović završila sezonu (FOTO)