BIĆE I "TREĆE POLUVREME": Utakmica Lion - Okser možda još nije završena

N. I.

28. 10. 2024. u 17:40

UTAKMICA bez presedana odigrana je u nedelju popodne u Lionu. Njen živi akter i svedok bio je i srpski internacionalac Nemanja Matić, za ovu priliku kapiten domaćineg tima koji je na kraju remizirirao sa Okserom - 2:2. Ovo, "na kraju" treba uzeti sa ogromnom dozom rezerve, jer po svemu sudeći ova utakmica još nije doživela svoj kraj i moguće je da će da se čak odigra i nova.

БИЋЕ И ТРЕЋЕ ПОЛУВРЕМЕ: Утакмица Лион - Оксер можда још није завршена

Foto: Profimedia

Zato što je u 45. minutu utakmice glavni arbitar prvo pokagao gol-aut, a posle intervencije iz VAR sobe na penal za domaćina koji je gruzijski reprezentativac Georges Mikautadze pretvorio u vodeći gol Liona. Međuti, tek tada je krenula prava "birokratska" drama na terenu, pošto je trener Oksera Kristof Pelisije pozvao svoje igrače da napuste teren! To se ipak nije dogodilo, ali je potom kapitan Oksera, Brazilac Žubal, uz prisustvo Nemanje Matića sudiji podneo tehnički prigovor, pošto je to u francuskoj Ligi 1 sasvim legitimno. U pitanju je jedna vrsta dokmenta koji osporava sudijsku odluku i mora da se popuni i potpiše na licu mesta, ali se ne pamti kad je poslednji put korišćen.

Utakmica je posle ovog protesta bila nastavljena uz čak 15 minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena. Ali, imaće i ovaj meč, bez ikakve sumnje i svoje "treće poluvreme", jer je Okserov tehnički prigovor je sasvim utemeljen, pa utakmica vrlo lako može da bude ponovljena! Član 559. takmičenja Lige 1 navodi:

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Sudija po završetku utakmice registruje tehnički prigovor. On će se uzeti u razmatranje samo ako je donesenom pogrešnom odlukom uticano na rezultat. Kako bi se nastavilo sa postupkom, prigovor mora biti pretvoren u žalbu. Ona se u roku od 48 sati mora pismeno poslati Ligi 1. Ona ga zatim prosleđuje Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Francuske. To telo, ili registruje utakmicu rezultatom kojim je okončana, ili odlučuje da utakmica mora da se nastavi.

Dakle, sa nestrpljenjem u Okseru očekuju odluku nacionalnog saveza i tvrde da su sto odsto u pravu. Za sada je ovom klubu upisan taj jedan osvojen bod koji ga je dodatno pogurao iz opasne zone na tabeli.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

BONUS VIDEO SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA NA PODRŠCI I TOKOM DOBIH, ALI I LOŠIH VREMENA: Olga  Danilović završila sezonu (FOTO)