ŠLAGER NA POMOLU: Večeras fudbalski spektakl u Madridu

N. I.

22. 10. 2024. u 07:30

NAVIJAČI Crvene zvezde neće treptati u utorak od 18:45 kada u Monte Karlu počne meč 3. kola Lige šampiona, a osim ovog duela crveno-belih sa Monakom igra se još osam utakmica evropske fudbale elite. Bez ikakve sumnje, šlager noći biće odigran na stadionu "Santjago Bernabeu" gde Real Madrid dočekuje Borusiju Dortmund.

ШЛАГЕР НА ПОМОЛУ: Вечерас фудбалски спектакл у Мадриду

Foto: Profimedia

Biće ovo svojevrsna repriza poslednjeg finala Lige šampiona u kojem je najbolji klub na svetu relativno lako 1. juna na "Vembliju" savladao popularne nemačke "milionere" 2:0 golovima Karvahala i Vinisijusa Žuniora u 74. i 83. minutu. Duel počinje u 21 sat u španskoj prestonici, a Madriđani su veliki favoriti, iako će Borusija želeti da se na svaki način osveti za poraz iz londonskog finala.

Međutim, pogled na tabelu može da raduje sve pristalice Borusij, jer ekipa koju sa klupe vodi 36-godišnji turski trener Nuri Sahin ima dva trijumfa u prva dva kola, u gostima protiv Klub Brića (3:1) i još ubedljivji trijumf kod kuće protiv Seltika (7:1). S druge strane, Ančelotijev Real je posle startnog trijumfa nad Štutgartom (3:1), napravio veliki kiks na gostovljnju protiv Lila, kada je francuski tim zasluženo slavio sa 1:0. Dakle, nema sumnje da nas očekuje vrlo uzbudljiv duel u Madridu.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

- Posle poraza u Francuskoj, vratili smo se na pobednički kolosek trijumfom u španskom prvenstvu. ekipa se stabiliuovala, izuzetno nam znači pobeda u gostima protiv Selte i verujem da ćemo u ovoj velikoj utakmici da nađemo način da opet obradujemo naše navijače - najavljuje u svom stilu večerašnji duel sa Borusijom iskusni Italijan Karlo Ančeloti koji je 29 godina stariji od turskog kolege sa protivničke klupe i zna vrlo dobro kako se dobijaju mečevi koji "moraju".

Osim ovog šlagera večeri, pažnju navijača u Srbiji mogao bi da privuče i duel u kojem će Dušan Vlahović i Juventus u torinu da dočekaju Štitgart, jednog od narednih rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona, kao i utakmica u kojoj Milan, takođe jedan od Zvezdinih rivala, dočekuje kod kuće Klub Briž. Ovog puta samo sa strahinjom Pavlovićšem u sastavu, jer centarfor Srbije Luka Jović nije ove sezone ni prijavljen od strane "rosonera" za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Tradicija

FUDBALERI real Madrida i Borusije Dortmund su do sada odigrali čak 16 međusobnih duela. Tradicija susreta ova dva kluba počela je još u aprilu 1998. godine i od tada se španski i nemački velikan sudaraju isključivo u Ligi šampiona, osim jednog prijateljskog meča. Zanimljivo je da je Real do sada pobedio osam puta, Borusija pet puta, a tri meča završena su remijem.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOBRO JE ŽENE, SMIRITE SE! Jelena Đoković zavodi red!