NIKO NIKAD KAO MALDINIJEVI! Danijel kao otac i deda, ispisao istoriju fudbala

Tanjug

15. 10. 2024. u 10:52

Fudbaler Monce Danijel Maldini debitovao je sinoć za selekciju Italije u Udinama na meču protiv Izraela (4:1), u četvrtom kolu grupe A2 Lige nacija i tako nastavio tradiciju dede Ćezarea i oca Paola, koji su takođe bili reprezentativci "azura".

НИКО НИКАД КАО МАЛДИНИЈЕВИ! Данијел као отац и деда, исписао историју фудбала

Foto: Profimedia

Maldini (23) je sinoć u igru ušao u 73. minutu umesto Đakoma Raspadorija i na taj način debitovao za selekciju Italije.

Lokalni mediji navode da je ovo prvi put u istoriji da su deda, otac i sin, odnosno tri generacije fudbalera jedne porodice nastupile za reprezentaciju Italije.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

"Neverovatan, pozitivan osećaj. Srećan sam što sam dobio priliku da debitujem. Drago mi je da su moji roditelji imali priliku da sa tribina gledaju utakmicu. I na kraju, najbitnije je da smo pobedili", rekao je Maldini posle meča.

Danijel Maldini je ponikao u Milanu, a potom je igrao na pozajmicama u Speciji, Empoliju i Monci. On je u julu ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Moncom.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Njegov otac Paolo Maldini je od 1984. do 2009. igrao za prvi tim Milana. Paolo Maldini je za reprezentaciju Italije od 1988. do 2002. godine nastupio na 126 utakmica i postigao je sedam golova.

Danijelov deda Ćezare igrao je u karijeri za Triestinu, Milan i Torino, dok je za selekciju Italije od 1960. do 1963. godine nastupio na 14 mečeva. Ćezare Maldini je preminuo 2016. godine.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...