ŠAMAR SRPSKOM FUDBALU! I Hrvati su sada ispred nas, za dve godine smo uspeli što niko pre nije

Novosti online

04. 10. 2024. u 08:27

Srbija je samo dve sezone imala direktnog učesnika u Ligi šampiona i drugog u kvalifikacijama, a ukupno pet učesnika u Evropi, od čega su bar tri bila sigurna u grupnim fazama.

ШАМАР СРПСКОМ ФУДБАЛУ! И Хрвати су сада испред нас, за две године смо успели што нико пре није

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Poslednje dve sezone srpskih klubova u Evropi vratile su nas na početak, unazadile toliko da će biti potrebno možda i više od pet godina da se oporavimo i opet stanemo na noge.

Tako je na "lajv" tabeli nacionalnog UEFA koeficijenta Srbija pala na 20. mesto, sada je iza Hrvatske, a osvojenih 1.900 bodova ne daje optimizam da ćemo uopšte zadržati ovu poziciju. Prosto, od najboljih 40 u Evropi - samo su Moldavija, Finska i Farska Ostrva osvojila manje ove sezone.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Prosto, ovakav rezultat je epilog katastrofalnih kvalifikacija srpskih klubova (Radnički, Vojvodina i Partizan), a najveći deo "kolača" doneli su Crvena zvezda i TSC plasmanom u grupne faze Lige šampiona i Konferencijske lige. To je i dalje premalo kada se sve podeli sa pet klubova, na šta nećemo morati više da mislimo jer nas pad na UEFA listi ponovo stavlja na mesta koja imaju četiri učesnika u evropskim takmičenjima.

Srbija u ovom trenutku ima ukupno 23,675 bodova i 15. koje drži Grčka, a koje donosi benefite, sada je već predaleko. Grci imaju tačno 30.000 bodova, pa tako više možemo da brinemo o padu ispod 22. mesta, gde se stvaraju novi problemi. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

"Nepopularno" 23. mesto u ovom trenutku drži Švedska, sa 21.000 bodova, dakle ne tako daleko od nas, a to mesto inače znači da šampion mora da kreće u kvalifikacije za Ligu šampiona od prvog kola! Nije ni naša trenutna situacija tako povoljna jer će prvak Srbije od 2025/26. igrati od druge runde (nasuprot plej-ofu ovog leta), s tim da ukoliko to bude bila Crvena zvezda, i dalje može da se plasira direktno - pod posebnim pravilima.

Šanse za bodove su već u sledećem kolu, kada Zvezda gostuje Monaku 22. oktobra, što je novi težak izazov, a TSC dočekuje poljsku Legiju 24. oktobra.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti