FSS OBELEŽAVA UEFA NEDELJU BAZIČNOG FUDBALA: Važno da fudbal bude dostupan svima

V. N.

29. 09. 2024. u 09:50

POSLEDNjE nedelje septembra tradicionalno se održava Evropska nedelja sporta. Kod UEFA, to je nedelja bazičnog fudbala UEFA Grassroots kada slavimo fudbal za sve.

ФСС ОБЕЛЕЖАВА УЕФА НЕДЕЉУ БАЗИЧНОГ ФУДБАЛА: Важно да фудбал буде доступан свима

Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije svake godine zajedno sa regionalnim fudbalskim savetima organizuje veliki broj promotivnih aktivnosti koje na najbolji mogući način slave fudbal za najmlađe, zatim fudbal za devojčice, amatere, veterane, fudbal za osobe sa invaliditetom kao i sve druge razvojne projekte koje čine ovaj sport dostupan svima.

- Podršku koju uvažava Fudbalski savez Srbije kod UEFA za razvoj bazičnog fudbala ogleda se u velikoj podršci koju nam krovna evropska fudbalska asocijacija pruža. Sve je više programa iz naše zemlje koji se predstavljaju kao primer dobre prakse drugim nacionalnim savezima. Ipak, sve ovo ne bi bilo moguće bez mreže izuzetnih sportskih radnika, pre svega velikih entuzijasta koji žive fudbal - ističe Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal FSS.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Aktivnosti u okviru Nedelje bazičnog fudbala počele su na Sajmu sporta na Adi Ciganliji u organizaciji Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije. Pored Beograda, manifestacije se održavaju na Ubu, u Nišu i u Subotici.

- Razvojni programi su neophodni i sve ih je više u školama i predškolskim ustanovama. Pokreću se inicijative poput fudbala za slepe i slabovide, ali se kroz bazični fudbal radi i na strateškim promenama kao što su kategorizacija klubova koji rade sa mlađim kategorijama, kao i Pravilnika o takmičenjima i radu sa najmlađima. Moramo da rasteretimo decu pritiska rezultata i da budemo maksimalno fokusirani na razvoj ne samo sportista, već i zdravih članova našeg društva - zaključila je Ilićeva.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote