"VENGEROV PREDLOG OSTAVIO NAJJAČI UTISAK" Dika Stojanović: Arsen je ukazao na jednu manu modernog fudbala

Novosti online

18. 09. 2024. u 22:50

Direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović bio je zajedno sa selektorom Draganom Stojković učesnik panela u Berlinu na kome su članovi Tehničke komisije UEFA govorili o analizi proteklog Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

ВЕНГЕРОВ ПРЕДЛОГ ОСТАВИО НАЈЈАЧИ УТИСАК Дика Стојановић: Арсен је указао на једну ману модерног фудбала

FOTO: UEFA

Proslavljeni golman izneo je svoje utiske nakon sastanka. 

- Meni je naročito interesantan bio deo sastanka sa direktorima nacionalnih selekcija na kome se pričalo o sistemima i metodama rada sa mlađim kategorijama. Apostrofirani su primeri nekih zemalja koje su uporedo sa rezultatima u nižim uzrastima, uspeli da izbace veliki broj igrača za seniorsku reprezentaciju. Takođe je zanimljiva lista igrača koji su znali da bljesnu na nekom velikom takmičenju, a onda im se gubio trag ili su imali mnogo uspona i padova u karijeri. – kaže Stojanović na koga je najjači utisak ostavila konstatacija Arsena Vengera:

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Insistira na tome da decu do 17. godine treba pustiti da igraju fudbal, da uživaju u igri. Surovo je ako ih opteretite brojkama i takmičarskim rezultatom, ako im pored njihovih redovnih obaveza nametnete dodatne treninge sa fitnes trenerima i drugim stručnjacima. Ukazao je na činjenicu da dete za koga se plati ogroman novac nema slobodu da se normalno razvija već odmah ulazi u mašinu i većina njih nestane sa velike scene. Naravno, svestan je i on kako stvari funkcionišu u slabije razvijenim fudbalskim zemljama, da klubovi žive od prodaje igrača, da treneri zavise od rezultata i nemaju vremena da se bave sazrevanju talenata. Ali apeluje da u svemu treba imati meru.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Preminula je pre 3 godina i iza sebe ostavila neizbrisiv trag i ogromnu tugu