ŠTA ĆE ZAPAD REĆI? Rusi masovno došli na Zvezdin meč i uradili - ovo (FOTO)

Novosti online

15. 09. 2024. u 12:34

Crvena zvezda se nedavno četvrti put plasirala u Ligu šampiona, a pred prvi meč u "renoviranom" elitnom nadmetanju (četvrtak, 18.45 protiv Benfike, uz prenos uživo na portalu "Novosti") bilo je i te kako "živo" na stadionu "Rajko Mitić".

ШТА ЋЕ ЗАПАД РЕЋИ? Руси масовно дошли на Звездин меч и урадили - ово (ФОТО)

FOTO: Telegram / Delije

Crvena zvezda je u subotu ne samo pobedila Napredak i obeležila 61. rođendan stadiona poznatog i kao "Marakana",  i ne samo da je tom prilikom priređen dirljiv oproštaj od velikog zvezdaša, Bore Đorđevića, već se desila i jedna prilično zanimljiva stvar.

Naime, na utakmici je bilo i - mnogo Rusa.

I to ozbiljnih ruskih navijača.

A oni nisu baš sedeli skrštenih ruku.

No, krenimo redom.

Da će do velikog dolaska ruskih navijača možda da dođe, najavila su nedavna dešavanja, kako na meču Crvena zvezda - Bode Glimt, tako i u Moskvi.

Najpre su na revanš meču koji je odlučivao o prolasku u elitno klupsko takmičenje, u jednom trenutku "delije", najvatrenije Zvezdine pristalice, razvili su posebnan transparent.

Na njemu je pisalo:

"25 godina crveno-belog bratstva".

FOTO: FK Crvena zvezda

Iznad transparenta bio je barjak koji je napravljen spajanjem srpske trobojke i ruske zastave (koja ima iste boje kao zastava Srbije, samo je redosled obrnut, naspram crveno-plavo-bele srpske, ruska je belo-plavo-crvena).

Ovime je obeležen početak bratskih odnosa Zvezdinih i navijača Spartaka iz Moskve koji, evo, traju već dve i po decenije.

Iz tog razloga, skandiralo se klubu iz prestonice Ruske Federacije, a to je i odjeknulo u ruskim medijima.

Zatim su na revijalnoj utakmici nekadašnjih zvezda kluba iz ruske prestonice i sadašnje ekipe, koju predvodi Dejan Stanković, razvili i navijači Spartaka ogroman transparent.

Na njemu je pisalo:

"Dvadeset i pet godina crvneo-belog bratstva"

Sve je ukrasilo i spajanje dva grba, Zvezdinog i Spartakovog.

A sada, na utakmici Zvezda - Napredak, ruski navijači su na severnoj tribini razvili transaprent na kome je, na ruskom, pisalo:

- Protiv zapadnih vrednosti (rus. "Protiv zapadnыh cennosteй")

A sve je ukrašeno i sa četiri simbla - neslaganjem sa levičarskim idejama, neslaganje sa NATO paktom, neslaganje sa FAN-ID (identifikacija navijača, obavezna za prisustvo utakmicama u Rusiji) i neslaganje sa LGBT propagandom.

Evo i kako je to izgledalo na "Marakani":

Ruski navijači na Marakani - poruka pristalica Spartaka iz Moskve / FOTO: Telegram / Delije

Poruka navijača moskovskog Spartaka na utakmici Crvena zvezda - Napredak / FOTO: Telegram / Delije

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (3)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje