"ORLIĆI" ŽELE KORAK DALJE: Kadetska selekcija Srbije u četvrtfinalu protiv Austrije

S. R.

28. 05. 2024. u 17:32

"ORLIĆI" ne žele da se zaustave, hoće još jedan korak dalje. Kadetska selekcija Srbije igra danas (19.00) u Larnaki utakmicu za plasman među četiri najbolje reprezentacije na Starom kontinentu, protiv Austrije.

ОРЛИЋИ ЖЕЛЕ КОРАК ДАЉЕ: Кадетска селекција Србије у четвртфиналу против Аустрије

FOTO: A. Ilić

Sa dve pobede i jednim tesnim porazom (Ukrajina 1:0, Kipar 3:1, Češka 3:4) u dosadašnjem delu prvenstva, izabranici Jovana Damjanovića i te kako su pokazali da mogu da imaju visoke domete. Ostaje žal, jer su i treći trijumf u poslednjem kolu grupne faze, imali u rukama do pred kraj susreta.

Ipak, Austrija je daleko od lagodnog rivala. Prikazala je dve odlične partije na šampionatu. Jedino u prvoj utakmici Hrvatska je uspela da odoli (0:0), zatim su stigle dve ubedljive pobede, nad Velsom (3:0) i Danskom (4:0).

- Verujemo jedni u druge, to je naša najveća snaga. Svesni smo da neće biti lako, kao što nije bilo lako izboriti plasman među osam najboljih u Evropi, ali ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe da pobedimo i napravimo još jedan iskorak. Imamo dobru atmosferu želimo da to prenesemo na teren još jednom i izborimo plasman u polufinale - rekao je selektor Jovan Damjanović.

Ako Srbija prođe među četiri, naredni rival biće pobednik duela Portugalija - Poljska.

EP, četvrtfinale

Sreda

Češka - Danska 16.30

Austrija - Srbija 19.00

Četvrtak

Portugalija - Poljska 17.00

Italija - Engleska 19.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici