EDUKACIJA U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE: Futsaleri u borbi protiv dopinga

N. I.

05. 03. 2023. u 13:51

U SPORTSKOM centru Fudbalkosg saveza Srbije u Staroj Pazovi, muška seniorska futsal reprezentacija prisustvovala je predavanju na temu anti-dopinga u fudbalu.

ЕДУКАЦИЈА У ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ: Футсалери у борби против допинга

FOTO: FSS

Projekat medicinske edukacije muških i ženskih nacionalnih selekcija finansiran je od strane UEFA, a sprovode ga stručnjaci iz ovih oblasti, doktori Marija Anđelković i Nenad Dikić, na čelu sa nosiocem projekta ispred Fudbalskog saveza Srbije, doktorom Dejanom Aleksandrićem, istaknutim ortopedom koji godinama brine o zdravlju muške A reprezentacije Srbije.

- Izuzetno je važno da se što više igrača i igračica, posebno iz mlađih nacionalnih timova upozna sa dozvoljenim, odnosno nedozvoljenim supstancama, kako bi pažljivo birali i kontrolisali lekove i suplementaciju koja direktno utiče na njihovo zdravlje, performanse i oporavak - zaključio je doktor Aleksandrić.

Pored edukacije na temu anti-dopinga, kroz predavanja nacionalnim timovima sprovodi se kampanja od strane UEFA i FIFPRO o značaju adekvatnih reakcija prilikom potresa mozga nastalih na treningu ili utakmici zbog čega je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru postojao medicinski VAR i rađena je posebna analiza kako bi se zdravlje igrača maksimalno zaštitilo.

Fudbalski savez Srbije na čelu sa doktorom Aleksandrićem prati sve medicinske smernice i edukacije prilagođava tome. Osim nacionalnih timova, predavanjima na različite zdravstvene teme biće podvrgnuti i lekari superligaških timova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

SRPSKA NARKO-TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu