KONOVALOV IZ ŠKOTSKE ZA NOVOSTI: Zvezdu čeka izazov, snaga i brzina odlika Rendžersa

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 03. 2022. u 12:38

FUDBALSKI klub Crvena zvezda će u osmini finala Lige Evrope igrati protiv Rendžersa iz Glazgova. Dueli će biti odigrani 10. marta u Škotskoj, odnosno 17. u Beogradu.

КОНОВАЛОВ ИЗ ШКОТСКЕ ЗА НОВОСТИ: Звезду чека изазов, снага и брзина одлика Ренџерса

FOTO: Istagram/Livingstonfootbalclub

Kroz istoriju Crvene zvezde protkano je ime Glazgov Rendžersa, zvezdaši najviše pamte 1991. godinu kada je škotski tim eliminisan, takođe u osmini finala, ali tada Kupa evropskih šampiona, na putu do slavnog Barija.

O fudbalu u Škotskoj, kao i narednom rivalu srpskog predstavnika u Ligi Evrope govorio je za "Novosti" ruski golman Ivan Konovalov, koji je iz kazanjskog Rubina prešao u redove četvrtoplasiranog tima Premijeršipa, ekipe Livingstona.

Nekadašnji polaznik čuvene akademije Spartaka iz Moskve nam otkriva kakav se fudbal igra u ovoj ostrvskoj zemlji.

- Radi se o zemlji u kojoj se igra intenzivan fudbal sa dosta kretanja. Potrebna je visoka fizička pripremljenost, rekao bih da se radi o tipičnom britanskom stilu u kome snaga i brzina dolaze do izražaja. Crvenu zvezdu čeka pravi izazov, počeo je Konovalov.

Dosadašnji rezultati Crvene zvezde i Glazgova

2007. Crvena zvezda - Rendžers 0:0
2007. Rendžers - Crvena zvezda 1:0
1990. Crvena zvezda - Rendžers 3:0
1990. Rendžers - Crvena zvezda 1:1
1964. Crvena zvezda - Rendžers (neutralni teren u Londonu)  3:1
1964. Rendžers - Crvena zvezda 3:1

Drugoplasirani tim tabele Premijeršipa sa klupe predvodi proslavljeni Holanđanin.

- Sa klupe ih vodi proslavljeni Đovani van Bronhorst, dosta pažnje pridaje se igri iz prekida. Upravo u tom segmentu su najopasniji, veliki broj šansi imaju nakon prekida oko šesnaesterca i kroz kornere. Opasni su po desnom beku, a igrač od koga preti najveća opasnost Zvezdi je napadač Alfredo Morelos.

Podvukao je bivši golman niškog Radničkog i OFK Bačke paralelu između srpskog fudbala i onog koji se igra u Škotskoj.

- Kao i u Srbiji, i u Škotskoj dva kluba vladaju fudbalom. Samo što je tamo razlika što svaki tim može da parira Rendžersu i Seltiku, dok u Srbiji to nije slučaj. Ukoliko igraš u, uslovno rečeno, manjem klubu, imaš malo šansi da pobediš Zvezdu i Partizan - rekao je Konovalov.

Ekipa Rendžersa se dobro pojačala u zimskom prelaznom roku, svakako najzvučnije pojačanje koje je stiglo na Ibroks Arenu jeste Aron Remzi, igrač Juventusa, kao i Amad Dialo, tinejdžer koji je došao na pozajmicu iz Mančester junajteda.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu