PIKSI ČEKA DA URAGAN PROĐE: Selektor fudbalske reprezentacije Srbije možda i ostane na svom mestu

N. I.

03. 07. 2024. u 10:25

SUPERĆELIJSKE oluje koje su, osim neba nad Srbijom, zatekle i fudbalere naše zemlje na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, imale su svoj logičan niz. Prvo je bujica kritika potekla ka selektoru Draganu Stojkoviću, ozbiljan poplavni talas je stigao i do generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića, a kako se čini voda je na visini između kolena i brade i kod još nekih ljudi koji bi, bar po platnom spisku na Terazijama 35, trebalo da vode računa o rezultatima, ali i ugledu "orlova".

ПИКСИ ЧЕКА ДА УРАГАН ПРОЂЕ: Селектор фудбалске репрезентације Србије можда и остане на свом месту

FOTO: Tanjug/Nemanja Jovanović/BG

Njihova pokvašena i teška krila učinili su ih, onako pokislim, pravim sportskim tragičarima ovog leta.

Javnost traži samo jedno: ostavku selektora. Kako stvari trenutno stoje, Dragan Stojković je mnogo bliže ostanku na klupi Srbije nego jednostavnom činu, ponuđenoj ostavci ili čekanju na otkaz od onih koji su nedavno sa njim potpisali produžetak saradnje do 2026. godine.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U tom ugovoru ima jedana mnogo bitna stavka, a ona se nalazi u obeštećenju koje iznosi celih milion evra. Skup selektor, skupo i obeštećenje. Stojkovićeva plata je, navodno, bila nešto veća od 100.000 evra mesečno. Nešto manje je primao samo još pokojni Radomir Antić, a svi pre Piksija, pa i Slavoljub Muslin o kojeg su se u FSS najviše ogrešili, još manje. I do tri ili četiri puta manje...

Dodatni problem oko otakaza Stojkoviću ili njegove ostavke je vrlo jednostavan: Na klupu reprezentacije Srbije skoro da ne želi niko! Priče o strancu zvuče bombastično samo na prvi pogled, ali ako se pogleda učinak Klementea ili Dika Advokata, nekako odmah izgledaju kao utopija. Zatim, svaki sledeći, pa i aktuelni selektor ispred sebe ima spisak utakmica u predstojećoj Ligi nacija. Od septembra do novembra "orlove" u "A" diviziji čekaju Španija, Danska i Švajcarska.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U danima koji su pred nama videćemo da li je Piksi bivši selektor. Ako se to i dogodi, valja požuriti sa novim kandidatom.

Prvi meč u Ligi nacija je 6. septembra sa Španijom u Beogradu. Tačno za dva meseca. Poslednji put smo, posle Tumbakovića, Piksija čekali 79 dana. A, Piksi čeka da se uragan iznad njega stiša, ako je to uopšte moguće. Pa makar to učinila i euforija oko prvog olimpijskog zlata u Parizu. Jer, tamo fešta, vredna nove medijske pažnje, počinje za nešto više od tri nedelje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!