PONOSNO OTIŠLI KUĆI: Gruzija, jedini debitant na EURO 2024, premašila sva očekivanja u Nemačkoj

S. Rajić

01. 07. 2024. u 22:55

PONOSNI i uzdignutog čela napuštaju Nemačku. Niko nije ostao ravnodušan na sjajne partije Gruzije, debitanta na Evropskom prvenstvu. Uprkos porazu od odlične Španije u osmini finala sinoć u Kelnu (1:4), izabranici Vilija Sanjola znaju da su postali heroji nacije. Bez obzira na to što su ih mnogi videli kao najslabiju selekciju pre početka šampionata, dogurali su do nokaut faze i time premašili sva očekivanja.

ПОНОСНО ОТИШЛИ КУЋИ: Грузија, једини дебитант на ЕУРО 2024, премашила сва очекивања у Немачкој

FOTO: Tanjug/AP

Pobedili su Portugaliju (2:0) u trećem kolu, uprkos negativnim prognozama. Ozbiljno su namučili Tursku (1:3), a da je bilo malo sreće savladali bi Češku, pošto su promašlili zicer u poslednjem napadu na susretu (1:1).

- Bila je ovo neverovatna avantura za nas. Ekstremno smo ponosni da ono što smo učinili tokom turnira. Naravno, rezultat nije bio povoljan. Na kraju, možemo da budemo srećni kako smo predstavljali državu na prvom velikom takmičenju - nije nezadovoljan kapten Gruzije Guram Kašija.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nastup na Evropskom prvenstvu samo je zalog za budućnost. Ovaj skup igrača mogao bi ozbiljno da doprinese popularnosti fudbala u ovoj zemlji, a mnogi igrači iz ovog sastava biće deo reprezentacije i tokom naredne decenije. Golman Mamardašvili, napadači Kavarchelija i Mikautadze odlična su osnova.

- Sledeća generacija fudbalera će sigurno da se ugleda na nas, ali moramo da se popravimo. Ovaj tim je poput familije, sada nam je žao što se rastajemo. Međutim, znam da ćemo na sledećem okupljanju vratiti još jači i da ćemo opet obradovati naciju - obećava vezista Gruzije Giorgi Kočorašvili.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Mikautadze od 13 miliona

OTKROVENjE šampionata, trostruki strelac Žorž Mikautadze zvanično je otkupljen od Meca za 13 miliona evra, pošto je proteklih šest meseci bio na pozajmici iz Ajaksa. Međutim, ne očekuje se da će se zadržati u francuskom drugoligašu, pošto već stižu ponude, a najviše je zagrizao Monako.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!