"STATISTIKA KAO BIKINI": Da li je Srbija mogla bolje na EURO 2024? Ovi podaci sve otkrivaju!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 06. 2024. u 22:00

SRBIJA je elminisana sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, orlovi su grupu "C" završili na poslednjem mestu, sa dva postignuta gola. "Novosti" vam donose analizu iz statističkog aspekta učešća naše selekcije na EURO 2024, i to kada se o napadu radi.

СТАТИСТИКА КАО БИКИНИ: Да ли је Србија могла боље на ЕУРО 2024? Ови подаци све откривају!

FOTO: Tanjug

Postigla je Srbija prvi gol na EURO 2024 u meču protiv Slovenije, a to je ujedno bio i jedini pogodak naše selekcije nakon 24 godina na ovim šampionatima. 

Istakao je juče kormilar reprezentacije Dragan Stojković Piksi da je zadovoljan igrom Srbije, te da svaki od igrača može da ide ponosno, uzdignute glave nakon prikazanog. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U jučerašnjem blogu portala "Novosti" čitaoci su imali prilike da pročitaju utiske selektora, ali i igrača. Činjenica je da je Srbija popravila defanzivu, koja je bila bolna tačka "orlova" u prethodnih nekoliko ciklusa na velikim takmičenjima, primila je svega dva pogotka, ali brine (ne)efikasnost ofanzivne linije.

FOTO: Tanjug/AP

Trčalo se, nije da nije, ali je većina taktičkih zamisli srpskog selektora bilo pročitano, te se većina ofanzivnih rešenja svodila na individualna rešenja. Složiće se svi da je statistika kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa. Međutim, ako zavirite ispod bikinija zvanog napad, biće jasno da osim volje nacionalni tim nije pokazao ništa drugo. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

No krenimo redom...

Duel Srbija - Engleska (0:1) završen je pobedom "Gordog Albiona", sa samo jednim srpskim šutem u okvir gola rivala, iz šest pokušaja. Engleska je bila malo učinkovitija, imao je Predrag Rajković više posla - od pet upućenih engleskih udaraca, tri su išla u metu. 

Najveću želju pokazali su reprezentativci naše zemlje protiv Slovenije (1:1). Imali čak 15 pokušaja, šest u okvir gola, dok je rival imao 10 upućenih i četiri šuta u okvir gola. 

Meč koji najviše boli - Srbija protiv Danske (0:0). U njemu pet pokušaja "orlova", samo jedan u okvir, duplo više upućenih udaraca imala je Danska, uz tri "gde treba".

Mreže jesu mirovale, ali su Danci prošli dalje uz Englesku i Sloveniju. 

Mnogi bi rekli, veliki je uspeh što se Srbija uopšte plasirala na veliko takmičenje posle 24 godine, ali svakako ostaje gorak ukus kod navijača koji smatraju da je moglo bolje, te se pitaju kada ako nismo uspeli sada? 

Na tri meča, dakle, Srbija je ukupno uputila 25 šuteva, od kojih je osam išlo u metu. Osam, na tri meča, to je 2,66 šuta u okvir gola po utakmici.


Naši rivali, iz grupe C, protiv Srbije su šutirali 10 puta "gde treba", tj. 3,33 šuta u okvir gola po meču. 


Pritom, Srbija je bila tek 19. po broju upućenih šuteva, a samo za 16 najboljih ima mesta u nokaut fazi.


O šutevima u okvir gola, "da ne govorimo". Tu su Srbi bili tek 22. na ovom prvenstvu, od čega su gore bile samo selekcije Gruzije (pet šuteva u metu) i Škotske (tri).

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, sve ono najvažnije i najzanimljivije sa njega - pratite na posebnoj stranici protala "Novosti" posvećnoj EURO 2024.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO