IZNENAĐENJE U GRUPI GDE JE SRBIJA: Engleska nije pobedila Sloveniju (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

25. 06. 2024. u 22:52

FUDBALERI Engleske i Slovenije odigrali su nerešeno - 0:0 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ГРУПИ ГДЕ ЈЕ СРБИЈА: Енглеска није победила Словенију (ФОТО)

Maks Elšnik (desno) tokom duela Slovenija - Engleska FOTO: Tanjug/AP

Pre početka EURO 2024 "Gordi Albion" je po mnogima bio prvi favorit za osvajanje takmičenja, ali u prve dve utakmice nije pokazao neku preterano kvalitetnu igru.

Tako je bilo i u utakmci protiv Slovenije u kom nije bilo golova. Istina, izabranici Gereta Sautgejta su zatresli mrežu rivala u 20. minutu preko Bukaja Sake, no on je opravdano poništen zbog ofsajda.

U prvom delu utakmice sa dve odbrane se istakao Jan Oblak. Golman Atletiko Madrida je u 31. minutu zaustavio pokušaj Harija Kejna, a potom je u 35. uspeo da ukrti pokušaj Fila Fodena.

Što se tiče statistike u prvom delu susret, "Gordi Albion" je imao veći posred lopte 74-26%, u šutevima je bilo 4:3 (2:1 u okvir). Englezi su izveli da kornera, a protivnik nijedan.

Ništa sadržajnije nije bilo ni drugo poluvreme. Napadala je Engelska, no mnogo pravih prilika nije bilo. Ovaj deo susreta obeležili su žuti kartoni. U beležnici Klermona Turpana nali su se Mark Gejhi i Fil Foden (Engleska), kao i Jaka Bijol (Slovenija).

Iako golova nije bilo neće mnogo zbog toga žaliti izabranici Gereta Sautgejta, jer su sa pet bodova bili prvi u grupi. "Zmajčeki" su osvojili tri.

Podsetimo, Srbija je eliminisana sa EURO 2024, pošto je odigrala takođe 0:0 sa selekcijom Danske.

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)