BAKSUZNI 25. JUN! Piksi se crveneo od stida, a Srbija proklinjala jednog čoveka

Novosti online

25. 06. 2024. u 09:57

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Danske u poslednjem kolu C grupe igra za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

БАКСУЗНИ 25. ЈУН! Пикси се црвенео од стида, а Србија проклињала једног човека

FOTO: Tanjug/AP

Kalkulacija je jasna - pobeda vodi u drugi krug i duel sa Nemačkom u osmini finala, osim u slučaju da Slovenija priredi senzaciju i savlada Englesku, tada bi srpski tim takođe prošao dalje, ali kao trećeplasirani i išao na pobednika E ili F grupe.

A pre tačno 24 godine, 25. juna 2000. selekcija tadašnje SR Jugoslavije doživela je jedno od najvećih poniženja u svojoj istoriji. Na EURO u Holandiji i Belgiji, popularne "lale" su nas pregazile u četvrtfinalu sa 6:1 na krilima Patrika Klajverta, a kapiten i vođa "plavih" bio je sadašnji selektor Srbije - Dragan Stojković Piksi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nadamo se da nam 25. jun nije baksuz dan i da će "orlovi" sa Piksijem kao selektorom pregaziti Dance, jer ako su mogli Portugal u Lisabonu pre nešto manje od tri godine, zašto ne bi pala i Danska?

JUGOSLAVIJA - HOLANDIJA 1:6 (0:2)

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Stadion: "De Kejp" u Roterdamu. Gledalaca: 50.000. Sudija: Garsija Aranda (Španija). Žuti karton: Bosvelt (Holandija). Crveni kartoni: - .

Strelci: Milošević (90) za Jugoslaviju; Klajvert (25, 38, 51, 59) i Overmars (78, 89) za Holandiju.

SASTAVI TIMOVA

Holandija (4-4-2): Edvin van der Sar (od 65. Sander Vesterveld) - Artur Numan, Frank de Bur, Jap Stam, Pol Bosvelt - Budevajn Zenden (od 80. Ronald de Bur), Filip Koku, Edgar Davids, Mark Overmars - Denis Bergkamp, Patrik Klajvert (od 60. Roj Makaj)

Jugoslavija (4-4-2): Ivica Kralj - Niša Saveljić (od 56. Jovan Stanković), Siniša Mihajlović, Miroslav Đukić, Slobodan Komljenović - Ljubinko Drulović (od 70. Darko Kovačević), Dragan Stojković (od 52. Dejan Stanković), Dejan Govedarica, Vladimir Jugović - Predrag Mijatović, Savo Milošević.

BONUS VIDEO DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAJ NIMALO NAIVAN PROBLEM IMAJU I ŽENE I MUŠKARCI