GRANDE ITALIJA! Prvak Evrope šokirao Hrvate i obradovao Srbiju

Filip Milošević

24. 06. 2024. u 23:10

Golom u 98. minutu, Italija ne samo da je izborila 1:1 sa Hrvatskom, već je prošla u nokat fazu EURO 2024, kao drugoplasirana u grupi B, a "vatrene" šokirala - em ih je bacila na treće mesto, sa očajnim učinkom (dva boda, gol-razlika 3:6), em je obradovala Srbiju koja bi možda mogla i remijem sa Danskom da prođe dalje, pod uslovom da Slovenija izgubi od Engleske, a u grupi F Češka i Gruzija ne osvoje ni bod u poslednjem kolu.

ГРАНДЕ ИТАЛИЈА! Првак Европе шокирао Хрвате и обрадовао Србију

FOTO: Tanjug/AP

Oprezno se krenulo sa obe strane, u prvih 15 minuta je bilo klasično ispitivanje snaga, a zatim Italijani podižu nivou igre. Do poluvremena su stvorili nekoliko šansi od kojih je najbolju imao Bastoni u 27 minutu kada se našao sam unutar pet metara i glavom šutirao pod prečku, ali je Livaković nestvarnom odbranom sprečio čist pogodak ''azura''.

Početak drugog poluvremena apsolutno je pripao Hrvatskoj, bili su bolji rival na terenu, znatno su agresivniji u duelima i ponašanju s loptom. Takva igra im je omogućila penal u 54. minutu koju Modrić ipak nije iskoristio, ali samo minut kasnije nakon centaršuta i odbijene lopte zvezda Real Madrida u šesnaestercu matira Donarumu i donosi velikih 1:0 (uz ulazak u istoriju, kao najstariji fudbaler strelac na prvenstvima Evrop)e.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Do kraja utakmice nekoliko šansi su stvorili ''azuri'', nisu uspevali da postignu gol sve do 98. minuta, kada je junak bio Matija Zakanji, koji postiže spektakularan pogodak. I to za veliko slavlje Italijana, a suze nekih fudbalera Hrvatske, ubeđenih da su branioca trona pobedili, što se, ipak, nije dogodoilo.

Na kraju iz grupe B direktno prolaze Španija (koja je slavila i protiv Albanije sa 1:0) sa prve pozicije, dok će Hrvatska morati da čeka rasplet kao trećeplasirana (od šest trećeplasiranih, četiri prolaze dalje), ali su male šanse da "vatreni" budu u osmini finala. Sa dva boda i gol-razlikom 3:6, to je za sada samo u domenu teorije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Trenutno, Slovenija, kao trećeplasirana, ima takođe dva boda, ali 2:2 kada se o gol-razlici radi, a u istoj grupi Srbija ima bod i 1:2 gol-razliku. Po bod u grupi F imaju Češka i Gruzija. Ako bi sve ove ekipe izgubile u poslednjem kolu, a Slovenci sa tri ili više razlike bili poraženi od Engleza, tek tako bi se Hrvati našli u nokaut fazi. U suprotnom, nokautirani su na EURO 2024.

KRAJ! Hrvatska - Italija 1:1

90+8' GOOOOL! Zakanji postiže pogodak u poslednjem minutu i donosi izjednačenje Italiji! 1:1 (VIDEO).

87' Kakva prilika za Italiju, Skamaka se nije najbolje snašao u petercu Hrvatske.

79' Pokušavaju Italijani da dođu bar do izjednačenja, ali igra im je rastrzana i nikako da stvore neko veliku priliku.

70' Žestok pritisak Italijana u ovim momentima, Hrvatska ne može da izađe sa svoje polovine.

62' Bastoni opet promašuje. Skočio je još jednom najviše, sada posle kornera, ali je sa svega pet metara prebacio gol.

55' Hrvatska vodi sa 1:0. Strelac je Luka Modrić! Bivši fudbaler Dinama je nakon centaršuta uspeo da postigne pogodak.

Modrić je inače najstariji igrač u istoriji koji je postigao pogodak na Evropskim prvenstvima.

54' Luka Modrić nije uspeo da pogodi sa 11 metara. Donaruma je pročitao stranu gde će šutirati zvezda Real Madrida.

54' Hrvatska dobija penal! Fratezi je igrao rukom u šesnaestercu a Luka Modrić ima priliku da postigne pogodak.

51' Hrvatska je mnogo ofanzivnije ušla u nastavak igre, svesni su da ih faktički samo pobeda ostavlja na Evropskom prvenstvu.

46' Počelo je drugo poluvreme na stadionu u Lajpcigu! Napravljene su izmene na obe strane, Fratezi je zamenio Pelegrinija, dok je na drugoj strani Budimit ušao umesto Pašalića.

Prvo poluvreme: Hrvatska - Italija 0:0

45' Kraj prvog poluvremena! Italijani su pokazali više u prvih 45 minuta igre, međutim nisu uspeli da zatresu mrežu ''vatrenih''.

36' Novi udarac ka golu Hrvatske! Pelegrini je ovog puta pokušao šutem iz okreta, ali je ponovo Livaković uspeo da sačuva mrežu netaknutom.

34' Hrvatska deluje konfuzno, nikako da stvore neku veliku priliku, čak ima i malih nesuglasica među igračima. Brozović pokazuje saigračima da se ''probude'' i pokušaju da pritisnu poslednju liniju aktuelnog šampiona Evrope.

27' NEVEROVATNA odbrana Livakovića! Bastoni je sa svega pet metara šutirao glavom pod prečku ali je Hrvat fenomenalno uspeo da odbrani ovaj zicer.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

23' Ponovo Retegi preti! Otprilike sa penala je odlično šutirao međutim Stanišić u poslednji čas blokira loptu koja ponovo odlazi u korner.

21' Velika šansa za Italijane! Kalafjori je centrirao, Retegi se najviše digao u šesnaestercu i glavom pokušao da savlada Livakovića, ali pogađa odbrambenog igrača ''kockastih'' i lopta odlazi u korner.

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

18' Pokušavaju ''kockasti'' centaršutevima da ugroze ''azure'', međutim Donaruma kontroliše situaciju unutar 16 metara.

11' Konačno su se ''probudili'' i Italijani, povezali su nekoliko dobrih pasova, Di Marko je centrirao u kazneni prostor a Pelegrini šutirao glavom pored stative.

5' Sučić je oprobao udarac sa nekih 25-30 metara i zadao velike problema Donarumi koji nekako uspeva da izbaci loptu u korner.

4' Od početka meča loptu pretežno u nogama drže Hrvati, kratkim dodavanjima pokušavaju da izvuku odbranu Italije kako bi stigli do prilike za postizanje gola.

1' Meč u Lajpcigu je počeo!

FOTO: AP/Tanjug

Tekst potpisa

Sastavi:

Italija: Donaruma – Darmian, Di Lorenco, Kalafiori, Bastoni – Žoržinjo, Barela – Dimarko, Raspadori, Pelegrini – Retegi.

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Sučić, Kramarić, Pašalić.

UOČI MEČA:

Italija pred odlučujući meč poslednjeg kola grupe B ima tri boda, dok je Hrvatska na samo jednom. ''Vatrene'' isključivo trijumf vodi u osminu finala, uz poraz Albanije od Španije sa odgovarajućom razlikom.

Formalni domaćini na stadionu u Lajpcigu biće Hrvaska.

BONUS VIDEO: DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)