JEZIVO: Hiljade ustaša došlo na Hrvatska - Italija! I žene, i starci, svi pevaju strašne stihove!

Novosti online

24. 06. 2024. u 17:15

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a iste snage je i povampireno ustaštvo koje se na Evropskom prvenstvu razmahalo kako nije od Drugog svetskog rata.

ЈЕЗИВО: Хиљаде усташа дошло на Хрватска - Италија! И жене, и старци, сви певају страшне стихове!

Screenshot / Slobodna Dalmacija

Na stranicama portala "Novosti" već samo vas ovog jutra izvestili o skandalu kada su Hrvati hitno tražili od UEFA da im se puštaju ustaške pesme pred meč sa Italijom, ali...

To uopšte nije sve.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Podsetimo najpre, da ovog ponedeljka od 21 sat izlaze na teren Albanija - Španija i Hrvatska - Italija. Tabela te, grupe B, pred ovo poslednje kolo izgleda ovako: Španija 6 bodova, Italija 3, Albanija i Hrvatska po 1 (s tim da Albanci imaju bolju gol-razliku od Hrvata, 3:4 naspram 2:5, dok je Italija na 2:2). Dakle, Hrvati su poslednji, a mogu da budu i drugi, te im je večeras "biti ili ne biti" utakmica, od koje zavisi da li će pakovati kofere za povratak kući, ili će u nastavak takmičenja.

I, zbog toga, a i ne samo zbog toga jer hrvatsku reprezentaciju na velikim takmičenjima sada već tradicionalno prati veliki broj navijača, ogroman broj pristalica "vatrenih" stigao je u nemački grad Lajpcig.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U nadi da će sve, ipak, proći bez antisrpske histerije, kakva je obeležila meč Hrvatska - Albanija, u redakciji "Novosti" smo, pripremajući vam materijale iz tabora naše nacionalne selekcije, pred njen "biti ili ne biti meč" (utorak, devet uveče, sa Dancima), na kratko "bacili pogled šta komšije rade". Prosto, da vidimo kako protiče podnevni deo okupljanja Hrvata po ulicama Lajpciga. I, isprva je sve bilo simpatično.

Zajedno i istetovirani momci i deke, i gospođe i zreli muškarci, i mladi i stari pevaju pop-hitove kao što su "Kako je dobro videti te opet" od Novih fosila, ili neke modernije, hrvatske, našoj javnosti nešto malo manje poznate. Sve to, dok talentovani harmonikaš svira, a najpre desetine, potom stotine, a kako je vreme odmicalo, sve više i više hrvatskih navijača - peva u glas.

I, taman da jedan od tih snimaka (autorska prava na njega polaže "Kropiks", pa ne možemo da vam ga emitujemo) bude priveden kraju, a ono...

Svi ti navijači, i žene i starci, i mladići i odrasli ljudi (evo nekih od njih i na fotografiji u vrhu ove vesti), odjednom su u glas počeli da pevaju - ustaški hit Marka Perkovića "Tompsona", "Bojna Čavoglave".

Tog časa čoveku postane jasno da sva ona dotadašnja uljudnost, razdraganost, nasmejanost, prosto nestane kad pokulja šminkom gospodstva prikrivena mržnja.

Jer, više nije bilo važno što se igra sa Italijom. 

Više nije bilo bitno koga će selektor Dalić poslati na teren.

Više nije važno da li ste muško ili žensko, dečkić ili starac. Svi postaju jedno veliko ustaško grotlo iz kog se preti Srbima. Tačnije, kako pesma kaže "bandi ćetnićkoj", koju će "ruka stići i u Srbiji".

I, to iz hiljda grla.

A kada svi ti ljudi, kao jedan, pevaju takvu pesmu, čiji je prvi stih zapravo ustaški pozdrav, "Za Dom - spremni!", pod kojim su počinjena jeziva zverstva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je upravo od strane ustaša ubijeno više stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma i drugih... onda je jasno "koliko je sati".

(Inače, za one koji ne znaju, ovo su...

Reči pesme: Bojna Čavoglave - Marko Perković Tompson

"Za Dom - spremni!

U Zagori na izvoru rijeke Čikole

stala braća da obrane naše domove

Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi

nećete u Čavoglave dok smo živi mi

Puče tompson, kalašnjikov, a i zbrojevka

baci bombu, goni bandu preko izvora

Korak naprijed, puška gotovs i uz pjesmu svi:

Za dom, braćo, za slobodu, borimo se mi

Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici

stići će vas naša ruka i u Srbiji

Stići će vas Božja pravda, to već svatko zna

sudit će vam bojovnici iz Čavoglava

Slušajte sad poruku od Svetog Ilije

nećete u Čavoglave, niste ni prije

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava

Hrvatska vam zaboravit neće nikada"

---

Aako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala. 

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (15)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)