SRBIJA SE OVOJ SENZACIJI UOPŠTE NIJE NADALA: Engleska nije pobedila Dansku! (VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2024. u 19:53 >> 18:48

Fudbalska reprezentacija Engleske odigrala je nerešeno 1:1 sa selekcijom Danske u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva.

СРБИЈА СЕ ОВОЈ СЕНЗАЦИЈИ УОПШТЕ НИЈЕ НАДАЛА: Енглеска није победила Данску! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Od samog početka videlo se da je meč od ogromne važnosti, s obzirom da u prvih deset minuta se igralo pretežno na sredini terena. Počeli su Englezi sa napadima, i u 18. minutu posle prodora Vokera Kejn je uspeo da postigne gol. Nakon toga slika na terenu se poptpuno promenila.

Danci su se "preselili" na suparničku polovinu i počeli vrlo ozbiljno da ugrožavaju gol Pikforda. Ova inicijativa se isplatila u 34. minutu kada je Hjumland uspeo da matira engleskog golmana sa distance. Do kraja poluvremena Danci su nastavili sa napadima, ali nije bilo promene rezultata.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ako je neko mislio da će se Englezi trgnuti u drugom poluvremenu, prevario se.

Danska je krenula agresivnije, imala svoje prilike, ali nije uspela da promeni rezultat. Gotovo celo drguo poluvreme nije bilo onih "stoodstotnih prilika" i delovalo je da su obe ekipe zadovoljne rezultatom. A najnezadovoljniji su - Srbi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ovim bodom Danci su napravili sjajan rezultat, dok su Englezi doživeli prvi kiks na prvenstvu, i nema dileme da će poslednje kolo doneti mnogo uzbuđenja kada je grupa C u pitanju. Cela Srbija će sa nestrpljenjem čekati utorak uveče da sazna da li će "orlovi" odleteti u nokaut fazu, a to im neće biti lako.

U poslednjem kolu Engleska će igrati protiv Slovenije, a Danska će se sastati sa Srbijom, takođe 25. juna od 21 čas.

Na tabeli, Englezi vode sa četiri boda, po dva imaju Slovenci i Danci, a jedan Srbija. Dalje idu dve najbolje ekipe i četiri od šest trećeplasiranih.

Da su Englezi pobedili, sa šest bodova bi obezbedili prolazak dalje pred meč sa Slovencima, pa bi Srbija, Slovenija i Danska poslednje kolo dočekali sa po jednim bodom. U tom slučaju, očekivana engleska pobeda nad "zmajčekima" mogla bi "orlovima" da omogući prolazak dalje čak i remijem (u slučaju da Srbija ima bolju gol-razliku od Danske), ali to već spada u domen "šta bi bilo kad bi bilo", jer Danci nisu izgubili, pa imaju bolju gol-razliku od Srbije (2:2, kao i Slovenci, naspram srpskih 1:2). 

KRAJ! Danska - Engleska 1:1

90' + 3' - Kraj meča! Podela bodova između Engleske i Danske!

90' - Igraće se još tri minuta!

84' - Imali su Dasci priliku posle kornera. Pala je koncentracija Englezima. Sada greši i Belingem, ali ponovo su danski fudbaleri neprecizni.

79' - Deluje da je i jednu i drugu ekipu stigao umor. Uglavnom se igra na sredini terena i Danci i Englezi čekaju da padne koncentracija protivniku ne bi li stvorili neku ozbiljniju šansu.

71' - Odmah je Votkins pokazao kvalite. Sjajan šut ka golu Šmajhela, ali danski golman brani.

69' - Sautgejt na sve načine pokušava da prodrma ekipu. Čak tri izmene pripremio je selektor Engleske. Ušli su Bouven, Votkins i Eze, a izašli su Foden, Kejn i Saka.

64' - Borba se vodi prevashodno na sredini terena. Sada se okušao Krstijan Eriksen iz daleka, ali ništa od svega.

56' - Fil Foden imao je sjajnu priliku iz daljine! Stativa je spasla Dance! Biće korner

53' - Neverovatno! Bukajo Saka je krenuo u napad i glavom umalo postigao gol! Nije uspeo, pa ostaje nerešeno.

45' - Počelo je drugo poluvreme! Krenuli su Danci sa centra.

Prvo poluvreme:

45' + 1' - Foden je probao sa istekom poslednjih sekundi, ali bez uspeha. Kraj prvog poluvremena!

45' - Još minut će se igrati u ovom delu utakmice!

44' - Hejberg je takođe probao sa distance, ali lak posao za Pikforda.

43' - Povratili su Englezi inicijativu, Foden je pokušao iz daleka ali nije bio precizan.

34' - GOL! Hjulman je postiga fenomenalan gol! 1:1

29' - Iz jedne, naizgled, bezazlene šanse, spetljali su se fudbaleri Engleske u svojoj odbrani i malo je falilo da Danci dođu do pogotka.

25' - Danci su preuzeli posed i inicjativu. Bilo je gužve u šesnaestercu Engleske ali nisu uspeli Danci da ozbiljnije ugroze Pikforda.

18' - GOL! Hari Kejn postiže pogodak za 1:0! Kajl Voker je uspeo da probije po strani da uputi centaršu i Kejn se nekako dokopao lopte i postigao pogodak.

13' - Dobru priliku je imao Fil Foden sada sa ivice kaznenog prostora, ali je bio potpuno neprecizan.

9' - Krenule su obe ekipe oprezno, tako da nema previše izglednih prilika na obe strane. Sada se Kajl Voker okliznuo, ali nema previše opsasnosti - moći će da nastavi meč

1' - Meč je počeo! Prvi sa centra su krenuli fudbaleri Engleske!

Sastavi:

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel - Andersen, Kristensen, Vestergard - Mele, Hjulmand, Hojbjerg, Kristijansen - Eriksen - Hejlund, Vind.

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Gejhi, Tripije - Aleksander-Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn.

Uoči meča:

Engleska je u prvom susretu savldala Srbiju rezultatom 1:0 i pokazala brojne slabosti na tom meču, s obzirom na to da su pre takmičenja najvljivani kao veliki favoriti. Danska je odigrala sa Slovenijom 1:1 iako su pre meča bili favoriti. Ovaj meč biće od velikog značaja za selekciju Srbije, jer će "orlovi" upravo protiv Danske rešavati svoju sudbinu na EURO 2024, a već posle ovog meča može dosta da se zna.

Anketa

Ko pobeđuje

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi izašao na trening Srbije nakon meča sa Engleskom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD