"UBIJ SRBINA!" Iz FSS žestoko zapretili UEFA: Po cenu da ne nastavimo EURO 2024

Novosti online

20. 06. 2024. u 07:16

Na jučerašnjem meču između Hrvatske i Albanije navijači su skandirali "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", a ovim povodom oglasio se generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović koji je osudio ponašanje izgrednika i poručio da će od UEFA tražiti najstrožu kaznu za ovakvo ponašanje.

УБИЈ СРБИНА! Из ФСС жестоко запретили УЕФА: По цену да не наставимо ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

- Najpre želim da se zahvalim našim navijačima zbog podrške na meču sa Engleskom i nadam se da ćemo pobediti Sloveniju. Ono što se desilo je skandalazno i tražićemo od UEFA sankcije, makar i po cenu da ne nastavimo takmičenje", rekao je Šurbatović.

Dodao je da veruje da će UEFA reagovati.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Sigurni smo da će ih kazniti, jer su već reagovali na naš apel da se takozvani novinar iz Albanije odstrani sa prvenstva. Zahtevaćemo od UEFA da kazni saveze obe selekcije. Mi ne želimo da učestvujemo u tome, ali ako ih UEFA ne kazni, razmislićemo kako ćemo dalje - dodao je Šurabtović.

Osvrnuo se i na kaznu koju je FSS dobio, rekavši da su ispadi srpskih navijača bili izolovani slučajevi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Mi smo kažnjeni zbog izlovanih slučajeva i naši navijači su se ponašali mnogo bolje nego ostali. Jedan navijač je kažnjen zbog rasističkih uvreda i ne želimo da se to pripiše drugima. Mi Srbi smo gospoda i otvorenog smo srca, te apelujem na navijače da ostanu gospoda - izjavio je Šurbatović.

Podsećanja radi, Srbija u sredu od 15.00 igra drugi meč na Evropskom prvenstvu, a protivnik će joj biti Slovenija.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (9)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu