BIĆE DRAME U POSLEDNJEM KOLU EURO 2024: Rezultat po meri i jednih i drugih, ali Škoti će biti u posebnom problemu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2024. u 22:55 >> 22:02

Fudbalska reprezentacija Škotske odigrala je nerešeno sa selekcijom Švajcarske 1:1 u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva.

БИЋЕ ДРАМЕ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ ЕУРО 2024: Резултат по мери и једних и других, али Шкоти ће бити у посебном проблему (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

U prvih deset minuta viđena je prava "uspavanka" u poslednjem meču današnjeg dana EURO 2024.Do 13. minuta nije bilo niti jedne ozbiljnije prilike, da bi onda Mektomini uputio jedan, naizgled, bezazlen šut ka golu, ali je loša reakcija Fabijana Šera skrenula loptu ka golu Zomera i Škoti su poveli sa 1:0. Nakon toga, izabranici Murata Jakina su pokrenuli ofanzivu i svim silama napali protivnika. Nije bilo velikih šansi sve do 26. minuta kad je škotska odbrana napravila veliku grešku, i do lopte je došao Đerdan Šaćiri koji je postigao sjajan pogodak.

Nakon toga, iz jednog kornera i Ndaje je usepo da postigne pogodak, ali je VAR pokazao da je u pitanju ofsajd. Nakon toga, splasla je inicijativa Švajcaraca i do kraja poluvremena nije bilo velikih prilika na obe strane.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Drugi deo meča počeo je nešto uzbudljivije. Bilo je prilika na obe strane, ali ni jedna nije bila toliko ozbiljna da je došlo do promene rezultata. Imali su Švajcarci svojih prilika, Ndoje je bio sam pred golom ali nije bilo promene rezultata. Ono što je zadesilo Škotsku, mnogo je veći problem bio jer je Tirni iznet pomoću nosila sa terena. Ovo je već druga povreda za Škote na ovom turniru i svakako da će im u nastavku biti mnogo teže. Do kraja susreta Embolo je imao još jednu šansu, kada je postigao gol ali je VAR opet ponišito gol. Do kraja meča bila je još po jedna šansa na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen i u poslednjim mečevima će se odlučivati ko će proći dalje.

U poslednjem kolu Švajcarska će odmeriti snage sa domnaćinom Nemačkom, koja je danas ranije obezbedila prolaz u narednu fazu takmičenja, dok će Škotska igrati protiv Mađarske gde će tražiti svoje šanse za prolaz u osminu finala. Nakon današnjih mečeva Nemačka ima šest bodova, Švajcarska četri, Škotska jedan, a Mađarska je bez bodova.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Škotska - Švajcarska(1:1)

Drugo poluvreme:

90' + 4' - Kraj meča! Švajcarska i Škotska su podelili bodove!

90' + 2' - Maktomini je bio u sjajnoj prilici, ali ostaje 1:1

90' - Igraće se još četiri minuta

90' - Velika prilika za Amdunija, imao je šansu za potpuni preokret, ali je bio neprecizan.

83' - Embolo je postigao pogodak, ali bio je ofsajd!

82' - Mektonimi je pokušao iz voleja, bila je sjajna prilika, ali nema uspeha.

78' - Ndoje je opet pokušao, ali je bilo bez uspeha.

76' - Probali su Škoti posle kornera, pao je Gilmor ali ništa od jedanaesterca.

69' - Mekin je posle zaustavljanja Emboloa u kontru zaradio žuti karton!

67' - Sjajna prilika za Škotsku! Posle prekida Robertson je sjajno centrirao, ali je puka sreća spasla Švajcarsku! Stativa!

64' - Ponovo je sjajnu priliku imao Vargas, ali je lopta otišla preko prečke.

61' - Umesto Šaćirija je ušao Embolo, a Tirni mora da izađe uz pomoć nosila. Na terenu umesto njega je Makena.

FOTO: AP/Tanjug

59' - Neverovatno šta je promašio Ndoje! Bio je sam pred škotskim golom, međutim lopta je otišla pored gola. Mnogo veći problem je zadesio Škote jer se Tirni povredio.

56' - Varagas je pokušao sa distance, ali je Gan bio dobro postavljen. Ostaje 1:1

52' - Obe ekipe su imale svoje prilike, ali ni jedna nije bila previše ozbiljna.

45' - Počelo je drugo poluvreme! Prvi sa loptom kreću Švajcarci!

Prvo poluvreme:

45' + 3' - Kraj prvog dela utakmice! Na pauzu se ide sa nerešenim ishodom!

45' - Igraće se još tri minuta u prvom poluvremenu.

43' - Krenuo je Ndoje u prodor, potom pau u šesnaestercu, ali ništa od kaznenog udarca!

41' - Nakon kornera sjajno je uputio loptu u šesnaesterac Roberston, fantastično je reagovao Adams, ali je Zomer odbranio!

34' - VAR je potvrdio! Nema drugog gola za Švajcarsku!

32' - Prelepa akcija Švajcarske, od Zomera do Ndojea, ali nažalost mladi napdač nije uspeo da matira Gana koji je fantastično reagovao. Posle kornera Ndoje je uspeo da dođe do pogotka, ali VAR će gledati da li je ofsajd

31' - Rodrigez je neoprezno startovao i zaradio žuti karton, prvi koji je dodeljen na ovom meču.

29' - Potpuno se vratila Švajcarska! Sada je i Vidmer pokušao iz daljine ali nije bio precizan!

26' - GOL! Ogromna greška Škostke odbrane i pogodak Šaćirija sa nekih dvadesetak metara!(VIDEO)

22' - Preuzeli su Švajcarci inicijativu sada. Pokušavaju na sve načine da dođu do gola Gana, ali ni jedan napad nije bio previše opasan.

16' - Odmah je probao da uzvrati Rikardo Rodrigez, ali je šut bio neprecizan.

13' - GOL! Škotska vodi 1:0 Mektomini je šutirao iz šesnaesterca, ali mu je "pomogao" Fabijan Šer koji je loše intervenisao i skrenuo loptu u sopstveni gol! (VIDEO)

10' - Ništa se ne dešava u prvih deset minuta. Ni jedna reprezentacija nije uspevala ozbiljnije da zapreti i pretežno se igra na sredini terena.

1' - Meč je počeo! Sa centra su krenuli fudbaleri Škotske!

Sastavi:

Škotska: Gan - Ralston, Hendri, Henli, Tirni, Robertson - Gilmur, Mekgregor, Mekgin, Mektiomini - Adams

Švajcarska: Somer - Šar, Rodriges, Akandži - Vidmer, Frojler, Džaka, Šaćiri - Vargas, Abišer - Ndoje

Uoči meča:

Reprezentacija Škotske posle ubedljivog poraza od domaćina Nemačke(5:1) pokušaće da protiv Švajcarske dođe do prvih bodova u grupi. Švajcarci su u prvom kolu zabeležili trijumf nad Mađarskom od 3:1 i eventualna pobeda bi ih odvela u drugi krug. U prvom meču današnjeg dana, Nemačka je savladala Mađarsku i tako postala prva selekcija koja je obezbedila plasman u osminu finala.

BONUS VIDEO: PUNE ULICE SRPSKIH NAVIJAČA: "Orlovi" će imati veliku podršku protiv Engleske

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!