HRVATSKA GRICKA NOKTE I ČUPA KOSU: "Vatreni" posle šoka mogu da budu poslednji, ali i prvi u grupi!

Novosti online

19. 06. 2024. u 18:10

Fudbalska reprezentacija Albanije priredila je iznenađenje i u sudijskoj nadoknadi vremena šokirala velikog favorita na EURO 2024, Hrvatsku, a posle meča u Hamburgu vlada prava mala panika u hrvatsoj javnosti.

ХРВАТСКА ГРИЦКА НОКТЕ И ЧУПА КОСУ: Ватрени после шока могу да буду последњи, али и први у групи!

FOTO: Tanjug/AP

Jer, "vatreni" mogu da budu i poslednji u grupi. Ali, nekim čudom, i prvi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Krenimo redom.

  

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Podsetimo najpre, posle pomenutog ishoda, Hrvatska sa jednim bodom čeka meč poslednjeg kola, sa Italijom, a isto toliko ima Albanija, koja ide na megdan Španiji. "Azuri" i "furija", pred svoj međusobni duel, imaju po tri.

Kalkulacije

Da je Hrvatska izgubila, mogla je već u četvrtak teoretski da ispadne (ako Španija ne bi savladala Italiju), a da je Albanija izgubila, onda bi nju čekala takva sudbina (osim ako bi Italija savladala Španiju). No, osim zdravog razuma na tribinama - nije izgubio niko, tako da je sada sve otvoreno: svi još mogu da prođu, svi još mogu da ispadnu, kako to konstatuju u "Jutarnjem listu", u kome ističu i sledeće:

"Kako god da se završi sutrašnji okršaj Španije i Italije u Gelzenkirhenu, pred Hrvatskom je jasan zadatak. Želi li da vidi osminu finala, mora da pobedi Italiju. Vrlo jednostavno.

Kalkulisati do kraja je nemoguće jer tek će u četvrtak biti kompletirano 2. kolo u grupi B, no s četiri boda Vatrenima ne bi smelo da izmakne mesto među 16 najboljih. To bi se dogodilo jedino kada bi Španija i Italija remizirale, a Hrvatska i Albanija u poslednjem kolu ostvarile pobede protiv bivših evropskih i svetskih prvaka. Sve četiri ekipe tada bi imale po četiri boda, s tim da bi Hrvatska, vrlo verovatno, izvisila i ostala na dnu zbog najlošije gol-razlike.

Ako Italija u četvrtak ne savlada Španiju i ako to u poslednjem kolu ne uradi i Albanija, Vatreni bi pobedom protiv 'azura' grupu završili čak na drugom mestu, jer je glavni kriterijum u slučaju istog broja bodova međusobni dvoboj. No i da Hrvati završe treći, četiri boda bi trebalo da su  dovoljna za prolaz u nokaut rundu. Uglavnom, situacija je, pojednostavljeno, sledeća:

Ako Hrvatska u ponedeljak pobedi Italiju, ide u osminu finala, ako to ne uradi, ne ide. Osim u slučaju već spomenutog neverovatnog raspleta u kojem bi sve ekipe grupu okončale s četiri boda. No u takvom raspletu mogla bi Dalićeva ekipa biti i prvi s ubedljivom pobedom protiv 'azura'.

Hrvatska može biti treća u grupi i s dva osvojena boda u tri utakmice, ali to bi značilo i njen oproštaj od takmičenja. Niko nikad nije bio među četiri najbolja od šest trećeplasiranih sa samo dva boda. Ne bi bila niti Hrvatska".

 

Kada igra Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije igra na minhenskoj Areni dvaput: najpre u četvrtak, 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!