PIKSI OTKRIO ŠTA JE TADIĆ REKAO NJEMU I EKIPI: Selektor Stojković o kapitenu: Da li možete da ga očekujete? Možete...

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

19. 06. 2024. u 16:16

SELEKTOR Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se naciji i izneo je očekivanja pred duel Srbije i Slovenije u drugom kolu Evropskog prvenstva.

ПИКСИ ОТКРИО ШТА ЈЕ ТАДИЋ РЕКАО ЊЕМУ И ЕКИПИ: Селектор Стојковић о капитену: Да ли можете да га очекујете? Можете...

Foto: Printskrin/Arena sport

On je govorio o svemu. Bilo je reči i o Dušanu Tadiću, protivniku, o tome ko je favorit, ali je otkrio i šta ga posebno nervira.

Uz njega na konferenciji bio je i Aleksandar Mitrović, koji je malo kasnio. Ceo tok njihovog obraćanja možete da pročitate u tekstu ispod.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Obraćanje Dragana Stojkovića Piksija

16.13 - Stojković je istakao da Srbija nije favorit u duelu sa Slovenijom, pošto je novinar iz Slovenije na početku pitanja naglasio da su "orlovi" favoriti.

- Nismo, vi ste krenuli super, osvojili ste bod... Što bismo mi bili favoriti? Biće teška utakmica, ko god mislio da je Slovenija lak protivnik, taj se vara. Oni su motivisani, jaki, Matjaž Kek je sjajan trener, igrači su odlični i mogu svakom da naprave problem. Sa druge strane mi gledamo da pobedimo Sloveniju, to je sportski i ljudski razmišljati, sve radimo da vas pobedimo. Ako budete bolji, čestitaćemo i idemo dalje. Ali da ćemo vas staviti u problem, nemajte dilemu - istakao je Piksi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

16.11 - Govorio je Piksi i o igri Dušana Vlahovića.

- To je dobar fudbaler koji dosta radi za tim i zadovoljan sam kako igra. Naravno, čekamo da Mitrović i Vlahović daju golove jer je to njihov posao, ali nekada nije lako. Uradio je posao za tim i nadam se da će obojica nastaviti da stvaraju šanse.

16.09 - Napadač "orlova" je govorio o sjajnoj saradnji koju ima sa Dušanom Tadiće, a dotakao se i trenutka kada je zamenjen u meču sa Slovenijom.

- Nervoza na mom licu? Mislim... Recite mi igrača koji voli da bude zamenjen. Kad je Evropsko prvenstvo, to su bitne utakmice, hoćeš da budeš na terenu. Selektor donosi odluke i kad ste igrač sve gledate iz svog ugla. Ali kada se stavite u njegovu kožu, imate 25 igrača. Bio sam nervozan, ohladio glavu i smirio se - istakao je Mitrović, a Piksi je dodao da ne bi bio nervozan da je Srbija imala prednost.

Fudbaler Al Hilal je istakao da bi on i Tadić mogli da igraju zatvorenih očiju koliko se dobro poznaju.

16.06 - Mitrović je govorio o manama rivala, ali i o tome da bi najviše voleo da dok god je na terenu provede u kaznenom prostoru rivala.

- Ne bih otkrivao šta su slabe tačke, možemo pričati posle. Ali svaka ekipa ima mane, vrline i mane, vrline ćemo pokušati da oduzmemo, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno kao što sam rekao, ne mora tu mnogo šta da se krije, u današnjem fudbalu se sve zna ko igra, šta igra, uz analize se sve zna. Znamo sve. Imaju mane i pokušaćemo da iskoristimo. Ja bih najviše voleo da ne izađem iz šesnaesterca celu utakmicu, ali to zavisi od utakmice. Na prvom mestu je ekipa i trudim se da uradim ono što saigrači traže. Mogu da igram i u polju, da radim defanzivne stvari, sigurno da sam malo više učestvovao u igri i bio van 16. Ipak, sve zavisi od utakmice.

16.03 - Prisetio se utakmice Srbija - Slovenija sa Evropskog prvenstva 2000. godine kada je bio igrač.

- Problem je što Srbija nema mene danas, šalim se i sećam, naravno, bilo je 0:3, pa 3:3. Bila je to jedna od najlepših utakmica te godine.

16.00 - Govorio je i o braći u našoj reprezentaciji, Sergeju i Vanji Milinkoviću Saviću.

- Oni su braća, ali se svađaju svakog dana. Ne vole se. To je neverovatno, ali su i dalje u nacionalnom timu. Sve je sjajno, neobično je imati braću u državnom timu. Veoma sam srećan što ih obojicu imam u timu, oni su pravi profesionalci... Sergej će uskoro dobiti i drugo dete. Dobro je radio ove godine. A nadam se i da će Vanja isto.

15.58 - "Orlovi" su imali fantastičnu podršku u prvoj utakmici, veruje selektor da će tako biti i protiv Slovenije.

- Podrška u svakom slučaju znači, videli ste i u Gelzenkirhenu kako je to bilo, hvala navijačima na tome. Sutra će takođe biti veliki broj navijača i to je motiv za nas. Predstavlja i jednu odgovornost. Imate odgovornost i prema nekome ko vas podržava, dobro je da se reprezentacija voli i podržava, borimo se da ponašanjem koje imamo da budemo pravi primer kako se bori za svoju zemlju i kako se igra za svoje navijače - rekao je Piksi i dodao da nije bitno koliko će biti golova, već je najvažnije da se pobedi.

15.57 - Mitrović je već imao priliku da trese mreže "zmaječka". Ne krije da bi voleo da to ponovo uradi.

- Ja se nadam, dva puta smo igrali, bili smo bolja ekipa, pobedili smo 4:1, pa 2:2. Bili smo bolji u toj drugoj utakmici, dominirali, ali sad su drugačije okolnosti i sigurno da ćemo ući drugačije u utakmicu, a ja se nadam da ću nastaviti taj niz. Bilo bi lepo da dam gol i dobijemo utakmicu, ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelepo.

15.55 - Potom se prvi put obratio i Mitrović.

- Protiv Engleske smo ušli sa dosta respekta, kao da su sa druge planete, posle ste videli da to nije tako - rekao je Piksi, dok je Mitrović dodao da je najveći kvalitet Slovenije njihova timska igra: Sigurno da imaju individualni kvalitet i u napadu, gde su Šeško i Šporar, ali mislim da neće biti iznenađenja. Mi sve znamo o njima i oni o nama. Neće tu biti nikakvih iznenađenja sa obe strane - istakao je napadač Al Hilala.

15.55 - Opet je govorio o motivaciji.

- Oni su uvek motivisani sem kad igraju prijateljske utakmice, onda se teško motivišu. Uobičajena situacija, održite sastanak, kažete im šta imate, oni su svesni važnosti turnira i mnogo je lepo biti ovde. Ako ti se pruži šansa da uradiš nešto više, moraš to da iskoristiš. Momci su spremni, na treningu je sve bilo fenomenalno, biće u potpunosti da odgovorimo na izazov koji se zove Slovenija.

15.54 - Delovalo je na početku konferencije da Piksi nije baš raspoložen, ali otkrio je i zašto.

- Stalno traže da se skenira akreditacija, zato sam nervozan. Nema drugih problema... Kako uđem, skeniranje, dokle više!? Kao da ulazimo u NASU, a ne stadion. Moramo da poštujemo pravila - rekao je Piksi i potom se pojavio Aleksandar Mitrović koji je kasnio na konferenciju za medije.

15.52 - Ne krije da je optimista pred duel koji Srbiji može da donese veliki korak ka plasmanu u narednu fazu.

- Optimista sam, što ne bih bio, mi izlazimo na teren da vas dobijemo, svidelo se to vama ili ne. Verujemo u naš tim i učinićemo da vas pobedimo. Nećemo ići sa razmišljanjem o nekom drugom rezultatu. Biće dobra utakmica, sigurno, prava atmosfera, puno Slovenaca i Srba na tribinama, verujem da će zajedno otići posle na pivo, pa ko pobedi neka plati. Radujem se što igramo sa Slovenijom.

15.50 - Dotakao se i Slovenije.

- Oni i da hoće da srljaju, ne mogu, imaju Šeška i Šporara i igraće dugim loptama, jednostavno ne smemo da dozvolimo da se jurimo sa njima. Izuzetno su organizovana i tvrda ekipa, sistem nije iznenađenje, mora da se obrati pažnja na neke stvari. Mi smo razgovarali o tome i imaćemo kratku video-analizu, da igrači dobiju punu informaciju.

15.49 - Jedno od pitanja bilo je da li se očekuje da će Dušan Tadić biti starter protiv "zmajčeka". Takođe, dotakao se i izvinjenja koje je kapiten uputio.

- Možete ga očekivati u startnoj postavi. Ništa spektakularno nije bilo, izvinio se i to je to. Sada je najvažniji meč sa Slovenijom.

15.48 - On je najavio promene u odnosu na duel sa Engleskom.

- Biće dve promene u odnosu na meč sa Engleskom.

15.46 - Selektor Srbije najpre je dobio pitanje ko će izvoditi penal ako ga bude, konkretko da li će to biti Mitrović ili Tadić.

- Neka šutne bilo ko, neka ga da. Najvažnije je da ubaciš loptu u mrežu - počeo je Piksi izlaganje.

Uoči početka:

Naša selekcija je izgubila od Engleske u prvom kolu, ali ostavila je dobar utisak, posebno u drugom poluvremenu. Strateg našeg nacionalnog tima bio je zadovoljan prikazanim i ostaje samo žal što takva partija nije krunisana barem remijem.

Ovaj meč može da bude jako važan u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja. Slovenija je odigrala nerešeno protiv Danske na startu nadmetanja.

Podsetimo, "orlovi" i "zmajčeki" igraju u četvrtak od 15 sati na "Alijanc areni" u Minhenu.

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi izašao na trening Srbije nakon meča sa Engleskom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD