EURO 2024 SE CRVENI OD STIDA! UEFA "nagradila" Albance za vređanje Srba

Novosti online

19. 06. 2024. u 08:48

Fudbalski savez Srbije se našao pod lupom UEFA zbog ponašanja naših navijača na meču između Srbije i Engleske na Evropskom prvenstvu.

ЕУРО 2024 СЕ ЦРВЕНИ ОД СТИДА! УЕФА наградила Албанце за вређање Срба

FOTO: Tanjug/AP

Kako se konstatuje, nakon poraza od 1:0, navijači su bili u fokusu zbog ubacivanja predmeta na teren i prenošenja provokativnih poruka koje nisu primerene sportskom događaju. Zato je UEFA pokrenula disciplinski postupak u skladu sa članom 55 disciplinskog pravilnika, a kontrolno etičko i disciplinsko telo će doneti konačnu odluku u dogledno vreme.

Zvanično, sporno je bacanje predmeta na teren ali i "prenošenje provokativne poruke neprikladne za sportski događaj". Ova optužba odnosi se na "prikazivanje zastave povezane sa paravojnim pokretom koji je bio uključen u etničko čišćenje tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji". Međutim, da li je to stvarno istina i pravi razlog udara na Srbiju i povod za pretnje?!

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

S druge strane, Albancima i Hrvatima se prašta sve. Tako je jedan navijač Albanije na utakmicu protiv Italije došao u vojnoj uniformi! I to ne bilo kojoj, već onoj sa grbom Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koja je optužena za ubijanje i proterivanje Srba.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Zbog toga će morati da plate novčanu kaznu, ali kada čujete koliku - shvatićete da ih je UEFA skoro pa "nagradila".

Albanci su dobili ukupnu kaznu od 37.375 evra, ali se samo 10.000 odnosi na provokacije i pokazivanje simbola takozvane velike Albanije. Da situacija bude bizarnija, tamošnji savez kažnjen je jer su njihovi navijači to radili tokom prenosa utakmica. Dakle, da je bilo van prenosa, verovatno ne bi bilo ni kazne... Bezobrazluk!

Pored Albanaca, kažnjen je i FS Hrvatske koji je zbog navijača morao da plati čak 87.875 evra, ruku na srce, veći deo kazne je bio zbog ubacivanja plastičnih flaša na teren.

Za to vreme novinar Arlind Sadiku je pokazivao dvoglavog orla, takođe simbol tvorevine koja ne postoji Velike Albanije. I to direktno navijačima Srbije. Oni su svrstani u isti koš i zajedno su pod istragom. Takođe, Albanci su imali i druge zastave koje nisu zvanične, poput one zastave Velike Albanije, ali to može.

S druge strane, Hrvati su na meču sa Španijom došli sa ustaškim simbolima, a skandiralo se i "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije..." A bilo je i pesme "Marširala, marširala, Jelačića vojska", što su stihovi iz vremena NDH i Drugog svetskog rata. I očigledno nikom ništa. 

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd