"ZA OVOG SINA VOJNIKA..." Vapaj legendarnog Ukrajinca pred EURO 2024

Tanjug

14. 06. 2024. u 13:21

Prisustvo Ukrajine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj je samo po sebi pobeda i podsetiće svet na to kroz šta prolazimo, izjavio je danas predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Ševčenko.

ЗА ОВОГ СИНА ВОЈНИКА... Вапај легендарног Украјинца пред ЕУРО 2024

Foto: M.Vukadinović

Fudbaleri Ukrajine će takmičenje na Evropskom prvenstvu početi utakmicom protiv Rumunije u ponedeljak u Minhenu, a u Grupi E će igrati još sa Slovačkom i Belgijom.

Na prethodnom šampionatu Evrope, tim koji je Ševčenko predvodio kao selektor je stigao do četvrtfinala gde je poražen od Engleske sa ubedljivih 4:0.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ovog puta, 47-godišnji Ševčenko nije selektor već predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine, a njegov bivši partner u napadu u kijevskom Dinamu Sergej Rebrov morao je mnogo da se potrudi kako bi doveo tim u Nemačku zbog rata koji je počeo ruskom invazijom na njihovu zemlju u februaru 2022. godine.

"Postoje dva elementa u igri. S jedne strane, pokazali smo da smo i dalje konkurentni i da nastavljamo da se ističemo u fudbalu, čak i tokom rata. S druge strane, a ovo je najvažnije, ponosno predstavljamo Ukrajinu i podsećamo svet kroz šta prolazimo", rekao je Ševčenko u intervjuu za Frans pres.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Za ovog sina vojnika, otpor i duh koji su ukrajinski igrači pokazali da kroz plej-of dođu do Evropskog prvenstva, razlog su za ponos.

"Svaka pobeda naše zemlje, na terenu i van njega, važna je za sve Ukrajince, a posebno za one koji je brane u ovom trenutku", naglasio je Ševčenko.

On je dodao i da bi svaka pobeda Ukrajine u Nemačkoj, poput pobede ukrajinskog boksera Oleksandra Usika protiv Britanca Tajsona Fjurija, mogla dodatno da podigne moral trupa na frontu.

Pripreme za Evropsko prvenstvo bile su komplikovane za selekciju Ukrajine koja je morala da igra van svojih granica.

"Najteža stvar u vezi sa našom situacijom je prilagođavanje okruženju koje se brzo menja pod uticajem rata. Suočavamo se sa mnogim ograničenjima, posebno u pogledu bezbednosti, sa vazdušnim napadima, raketnim napadima iz Rusije, policijskim časom i nestankom struje", rekao je Ševčenko.

"Ovi problemi otežavaju funkcionisanje svega, ali dobro nam ide", zaključio je on.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!