"NEKA KALABA BUDE MISTER!" Hit poruka Dušana Vlahovića pred meč Srbije i Engleske

Novosti online

14. 06. 2024. u 13:30 >> 14:17

SRBIJA ulazi u završnu fazu priprema za premijerni meč na Evropskom prvenstvu protiv Engleske.

НЕКА КАЛАБА БУДЕ МИСТЕР! Хит порука Душана Влаховића пред меч Србије и Енглеске

FOTO: Tanjug/AP

Pred novinare je izašao Dušan Vlahović, napadač "orlova" i čovek koga se Englezi najviše plaše.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Želimo da prođemo grupu. Videćemo. Ovo je najveća moguća scena. Pogotovo za mlade igrače. Igrao sam Svetsko prvenstvo. Ovo je prvo Evropsko prvenstvo. Značajno je za mlade igrače i za mene - počeo je Dušan Vlahović, pa se osvrnuo na prvog rivala Srbije, Englesku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Nikad ne znate šta će se desiti, ovde smo posle 24 godine i daćemo sve od sebe da idemo napred. Engleska je jedna od najboljih ekipa na turniru i biće teško. Ne bih da poredim, biće dobra utakmica i daćemo sve od sebe da dođemo do rezultata. Ne znam šta da kažem, znam da će biti teško, jaki su, jake igrače imaju u svim linijama i zato su jedan od favorita turnira.

Novinari su poredili Vlahovića sa Kejnom, što je Srbinu zasmetalo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Kejn je postigao 53 gola prošle sezone. Ne želim da se upoređujem sa takvim igračim. Igra na odličnom nivou već 15 godina. Jedan je od najboljih napadača. To jeste šansa za mene, igram bez pritiska. Svi očekuju da Engleska osvoji prvenstvo. Tu je šansa za mene, ali ne bih da se poredim sa takvim igračem. Lično pokušaću da postignem što više u fudbalu. Najvažnija stvar je težak rad. Videćemo.

FOTO: Tanjug/AP

 

Za razliku od pitanja za Kejna, kada je došao na red Aleksandar Mitrović, Vlahoviću se vratio osmeh na lice.

- Veliko zadovoljstvo da igram sa njim. Nadam se da ćemo postići neke golove i pomoći. Jako je važno da uz rast imate takvog igrača. On je smiren, zabavan. Volimo da provodimo vreme zajedno. Veliko je zadovoljstvo igrati sa njim.

Island je pokazao kako protiv Engleza, ali ipak radilo se o prijateljskoj utakmici.

- Niko nije nepobediv. Pogledali smo meč protiv Islanda i ima stvari koje mogu da se prepišu od njih jer su ih pobedili na Vembliju pred 80 hiljada ljudi. Sve je moguće, oni su favoriti, možda i najveći na turniru, ali mi verujemo u sebe i idemo korak po korak da se predstavimo u najboljem svetlu.

FOTO: M. Vukadinović

 

Za razliku od Svetskog prvenstva u Kataru, kada smo otišli sa velikom euforijom, sada je situacija mirnija i pritisak na reprezentativce je mnogo manji.

- Sigurno je drugačije nego u Kataru. Mislim da smo bili jako dominantni i otišli smo s velikim očekivanjima javnosti. Nismo bili na našem nivou u kvalifikacijama za EURO i plasirali smo se. Verovatno smo igrali drugačije, lošije nego pred Katar, ali to je deo fudbala i najvažnije je na kraju da smo se plasirali. Lakše nam je što nema euforije toliko. Nekada iz euforije izlazi i malo nerealnosti. Kada smo se plasirali i svi su mislili da idemo u polufinale Katara. Ovako imamo mirniji ambijent i možemo mirnije da se pripremamo za utakmice koje predstoje. Ovde smo da se takmičimo i napravimo rezultat - poručio je Vlahović.

Napadač Juventusa se stavio u službu reprezentacije, lični rezultat ga ne zanima.

- Ja sam tu da radim u službi ekipe i da se podredim ekipi i šta joj treba. Tu sam da pokušam da odradim maksimum. Mi smo jedna ekipa i nema nikakve sujete ko će dati gol, ko neće, sa te strane sam srećan što sam u akciji kod gola Švedske učestvovao. Mada, nije to bilo ništa specijalno. Bitna nam je bila ta pobeda jer nismo dugo pobedili. Atmosfera u ekipi je odlična i može da bude samo bolje, tako da smo svi srećni i jedva čekamo da počne utakmica.

Na red je došla i nova lopta sa kojom se igra EURO 2024.

- Za sada me sluša, ali neka sluša za dva dana, pa nek se nastavi... Što se tiče lopte, rekao sam da je čudna, ne da ne odgovara, zavisi kako je šutneš.

Zanimljiv je Vlahović imao odgovor na pitanje novinara kako protiv Engleske, odnosno da li se slaže sa Strahinjom Pavlovićem da ih treba napasti.

FOTO: N. Paraušić

 

- Da poslušamo Kalabu kao Mistera da vidimo šta misli... On misli da treba tako, ja nisam razmišljao o tome, sve se zaboravlja. Da li izašli visoko ili nisko, selektor će odlučiti - rekao je Vlahović.

Orsato, omiljeni sudija Srbije, izuzetno je drag i Dušanu Vlahoviću.

- Jedan je od najboljih sudija na svetu i ima ko zna koliko utakmica u Ligi šampiona i na EP i na SP. Voli da pušta igru sa dosta duela, odličan je sudija, tako da je ovo njegovo poslednje takmičenje i želim mu sreću posle karijere - rekao je Vlahović.

Na kraju je Vlahović pohvalio selektora Stojkovića.

Odnos sa selektorom je fantastičan. Jako sam srećan što igramo za takvog čoveka, a da ne pričamo o igračkim sposobnostima i kakav je bio kao igrač. Mislim da nema mesta polemikama. Dva pokušaja, dva velika takmičenja. Evropsko posle 24 godine, Svetsko prvenstvo plasman ispred Portugala. Mislim da su to stvari koje određuju ljudi koji su odredili. Mi smo tu da im dokažemo drugačije.

 

 

Uoči konferencije Dušana Vlahovića

Srbija ulazi u završnu fazu priprema za premijerni meč na Evropskom prvenstvu protiv Engleske. 

"Orlovi" su već treći dan u Nemačkoj, pa posle Nemanje Gudelja i Strahinje Pavlovića danas pred novinare izlazi Dušan Vlahović. Englezi se najviše boje prve zvezde Juventusa, a on će izneti svoje utiske pred meč sa Ostrvljanima. 

Podsećanja radi, Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. odigrava se u Nemačkoj, i to u 10 gradova. EURO će trajati od 14. juna do 14. jula. 

Srbija je smeštena u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč "orlovi" igraju protiv "Gordog Albiona", a utakmica Srbija – Engleska igra se u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna, sa početkom od 21 sat.

Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati. Treći meč, Srbija – Danska, igra se 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu Alijanc arena u Minhenu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovc

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!