"RAZLIKA IZMEĐU MENE I OSTALIH JE JEDNOSTAVNA..." Ovom rečenicom je Zlatan Ibrahimović otišao iz fudbala

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

08. 06. 2024. u 17:51

ZLATAN Ibrahimović rekao je zbogom fudbalu. Mnogi će Šveđanina pamtiri po izjavama u kojima je uvek govorio otvoreno i bez dlake na jeziku. Tako je bilo i sada.

РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ МЕНЕ И ОСТАЛИХ ЈЕ ЈЕДНОСТАВНА... Овом реченицом је Златан Ибрахимовић отишао из фудбала

FOTO: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

On se najpre dotakao navijača Švedske kojima je zahvalan na podršci koju su mu pružali tokom karijere.

- Kada bih mogao sve da zagrlim jednim velikim zagrljajem, uradio bih to. Na početku se nismo dobro slagali, ali smo vremenom ipak našli zajednički jezik i imali su veliki uticaj na moju igru. Uvek su mi davali energiju i zahvalan sam im na tome - rekao je Ibrahimović u intervjuu za Fudbalski savez Švedske.

Potom je imao i poruku za mlade igrače u svojoj zemlji.

- Ne morate da budete kao ja, ali morate da se trudite u svemu što radite. Ja sam bio ekstreman i uvek sam želeo više. Nikada nisam bio zadovoljan i to je ono što me je oduvek teralo da se trudim više. Trud i posvećenost će se uvek isplatiti.

Dotakao se i selektora Jon Dala Tomasona koji je prvi trener stranac na klupi plavo-žutih.

- Bilo je hrabro postaviti Danca na tu poziciju. Ipak, sviđa mi se što je on trener. Igrao je za velike klubove, ima mnogo igračkog iskustva i vodio je klub u Švedskoj, tako da je zaslužio priliku.

Ibrahimović sebe vidi kao kompletnog fudbalera, a najdraži saigrač bio mu je Henrik Larson.

- Ja sam najkomletniji igrač ikada. Nije bilo nikog boljeg od mene i to ozbiljno mislim. Razlika između mene i ostalih je što su drugi bili dobri u nečemu, a ja sam bio dobar u svemu - zaključio je najbolji strelac u istoriji Švedske.

Podsetimo, utakmicu Švedska - Srbija možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

Zlatan Ibrahimović - biografija

Zlatan Ibrahimović (rođen 3. oktobra 1981. u Malmeu) je tokom fudbalske karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Pari Sen Žermen, Los Anđeles Galaksi i, po drugi put, Milan.

Osvojio je četiri trofeja s Ajaksom, dve titule s Juventusom, tri sa Interom, dve sa Milanom, uspeo da sa Barsom bude klupski prvak sveta, osvajač Superkupa, La Lige i španskog Superkupa, sa PSŽ-om je osvojio 12 trofeja, a sa Junajtedom tri, uključujući Ligu Evrope.

Za reprezentaciju Švedske je odigrao 121 meč i dao 62 gola.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška