"PEKINŠKA PATKA" KAO NEKAD : Koncertom u letnjem bioskopu KCNS podsetili da su prvi pank -bend u regionu (FOTO)

J. S.

08. 09. 2024. u 17:47

SPEKTAKULARNI koncert čuvenog novosadskog pank benda Pekinška patka okupio je ljubitelje tvrđeg zvuka u Letnjem bioskopu Kulturnog centra Novog Sada.

ПЕКИНШКА ПАТКА КАО НЕКАД : Концертом у летњем биоскопу КЦНС подсетили да су први панк -бенд у региону (ФОТО)

Foto KCNS

 Izvođenjem albuma „Plitka poezija“ Pekinška patka još jednom je podsetila publiku da su ne samo prvi pank bend na ovim prostorima, već i da su vinovnici jedinstvenog umetničkog koncepta koji privlači pažnju još od vremena osnivanja benda daleke 1978.godine.

U novom i podmlađenom sastavu koji danas čine gitarista i jedan od osnivača Sreta Kovačević, Šital Puri (bubnjevi), Sava Obradović (gitara), Igor Mihaljević (bas gitara) i Stefan Stanojević (vokal) novosadski pankeri „u sakou starom“ ispunili su obećanje dato prilikom najave koncerta: autentičnost, žestoka izvedba i neobuzdana energija.

Podsetili su „staru gardu“ na neka davna vremena, zaintrigirali nove generacije da istraže bogate arhive novosadske pank scene i oživeli kultni prostor Letnjeg bioskopa koji je obnovljen na inicijativu benda i Kulturnog centra, kako bi opet postao dostupan Novosađanima.

Koncert je podržala Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)