ŠESTORKA OPTUŽENA ZA ŠVERC MARIHUANE I KOKAINA: Okružni sud Banjaluka potvrdio optužnicu protiv uhapšenih u akciji "Eskadron"

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 10. 2024. u 06:30

ŠESTORKA uhapšena u akciji "Eskadron" optužena je za šverc marihuane i kokaina, koje su skoro 17 meseci prodavali na području Banjaluke, Kozarske Dubice po cenama od 50 pa do 8.000 KM.

ШЕСТОРКА ОПТУЖЕНА ЗА ШВЕРЦ МАРИХУАНЕ И КОКАИНА: Окружни суд Бањалука потврдио оптужницу против ухапшених у акцији Ескадрон

Foto MUP RS

Optuženi su Borislav Đukanović zvani Gru, Siniša Kuruzović Kuruz, Miladin Lugić Miki, Stefan Svjetlanović Pakla, Zoran Brkić Brka i Goran Banjac Gogo koga dodatno terete da je jednom licu u više navrata davao kokain da konzumira.

Optužnicu protiv ove šestorke potvrdio je Okružni sud Banjaluka, a optužnicu je podiglo OJT Banjaluka. Oni se terete da su zajedno od početka 2023. do 28. maja ove godine, na području Banjaluke i Kozarske Dubice zajedno sa Nemanjom Jovanovićem, neovlašćeno, radi dalje prodaje, nabavljali, kupovali i prodavali marihuanu i kokain.

Kako se navodi, Jovanović je od njemu poznatih lica, nabavljao veće količine marihuane i radi dalje prodaje, lično predavao Kuruzoviću, Đukanoviću, Lugiću i Svjetlanoviću.

Đukanović je marihuanu koju je preuzimao od Jovanovića i Kuruzovića skrivao u iznajmljenom stanu u Banjaluci gde je prepakivao i prodavao Banjcu i Svjetlanoviću, a i sam je tu drogu dilovao.

Debeli dosije uhapšenih

VEĆINA uhapšenih i osumnjičenih ima debeo policijski dosije, a pojedini su i osuđivani. Borislav Đukanović je osuđivan zbog droge, a u septembru 2022. bio je na meti nepoznatih napadača koji su na njega pucali sa motora i promašili.

U optužnici navode da je Kuruzović od Jovanovića preuzimao veće količine marihuane i kokaina i prodavao ih Đukanoviću. Banjca terete da je u podzemnoj garaži preuzimao narkotike i dalje prodavao, dok je Lugić drogu koju je preuzimao od Jovanovića i Đukanovića skrivao u kući koju koristi, prepakivao a zatim prodavao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sanjajte, verujte, trenirajte – Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu!