U TREBINJU 11. FESTIVAL VETERANA FOLKLORA: Gran Pri otputovao u Vijetnam i Rusiju

D.Curać

30. 06. 2024. u 21:20

ANSAMBL nacionalnih igara "Jovan Dučić" iz Trebinja bio je domaćin 11. Međunarodnog festivala veterana folklora - "Veče folklora pored Trebišnjice", a Gran-pri festivala osvojili su grupa "Bong Sen" iz Vijetnama i Ansambl "Junost" iz Rusije. U ime organizatora Ansambla nacionalnih igara Nebojša Ratković istakao je da je u Trebinju više od 2.000 učesnika iz 27 folklornih ansambala iz celog sveta.

У ТРЕБИЊУ  11. ФЕСТИВАЛ ВЕТЕРАНА ФОЛКЛОРА: Гран При отпутовао у Вијетнам и Русију

FOTO ANI Jovan Dučić

- Imali smo 14 ansambala koji su prvi put u Trebinju. Konkurencija je bila izuzetno jaka i bilo je teško izabrati najbolje. Međutim, cilj nije samo takmičenje, već da praktično čitav svet svakog juna već 11 godina okupimo u našem gradu i pošaljemo najlepšu moguću sliku - istakao je Ratković.

Anatolij Sozonov, umetnički direktor Ansambla narodnog plesa "Junost" iz Novomoskovska u Rusiji u Trebinju je prvi put.

- Prvi put smo na Balkanu. Mnogo nam se sviđa grad i okolina, a posebno ljudi - rekao je Sozonov.

U konkurenciji izvođačkih ansambala prvo mesto osvojio je Ansambl "Pobuda 1937" iz Bugarske, drugo mesto i srebrnu statuu "Jovan Dučić" osvojilo je KUD "Pljevlja" iz Crne Gore, a treće KUD "Stevan Knićanin" iz Srbije.

Pevačke grupe

U KONKURENCIJI muških pevačkih grupa najbolji je bio KUD "Grigor Milićević" iz Bileće, a drugo mesto pripalo je grupi "Guča" iz Dragačeva, dok je kod ženskih pevačkih grupa prvo mesto pripalo KUD "Grigor Milićević" iz Bileće, drugo KUD "Mladen Stojanović" iz Mladenova i treće KUD "Ljubinje" iz Ljubinja.

Kod veterana, tri prva mesta osvojili su anambli iz Srbije, prvo je SKC "Stefan Nemanja" iz Kraljeva, drugo mesto pripalo je KUD "Mladen Stojanović" iz Mladenova, a treće KUD "Todor Bušetić Toša" iz Poljnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA OVO UOPŠTE NIJE OČEKIVALA! Evo šta je Novak Đoković rekao na Centralnom terenu posle podviga na Vimbldonu