KRISTINI U BORBI PROTIV METASTAZA POMAŽE I PEVAČ PEĐA MEDENICA: Teško bolesnoj majci petoro dece i dalje potreban novac za lečenje

Z. RAJIĆ

21. 10. 2024. u 19:23

KRISTINA Matović (31) iz Kusatka kod Mladenovca bori se sa karcinomom dojke, koji je metastazirao na vrat, pazuh i kožu, sa sumnjom da se proširio i na mozak.

КРИСТИНИ У БОРБИ ПРОТИВ МЕТАСТАЗА ПОМАЖЕ И ПЕВАЧ ПЕЂА МЕДЕНИЦА: Тешко болесној мајци петоро деце и даље потребан новац за лечење

foto Privatna arhiva

Posle teksta u „Novostima“ o majci petoro dece od jedne do osam godina, udruženju „Ne ignoriši“ iz Čelareva kod Bačke Palanke, koje prikuplja pomoć za ovu mladu i hrabru ženu i njenu porodicu suočenu s nemaštinom, mnogi humani ljudi uplatili su donacije. Pomoć je, nažalost i dalje itekako potrebna.  

Dragan Stupar, predstavnik ovog udruženja, kaže da su svi novčani prilozi dragoceni, a posebno je srećan što se u akciju uključila i jedna poznata ličnost. Reč je o pevaču Peđi Medenici koji je, prema Stuparevim rečima, i dosad pomagao obolelima i ugroženima u bačkopalanačkoj opštini, ali i u drugim delovima naše zemlje.

foto Privatna arhiva

Kako kaže, Peđa zna šta je nevolja, jer je 1999. godine, zbog rata na Kosovu i Metohiji, morao s porodicom da napusti rodnu Prištinu. Preselio se s familijom u Niš, a ubrzo potom u Bačku Palanku, gde i danas živi. Stupar, koji se kao vernik uzda u snagu molitve, ispričao je kako su Kristina, on i Medenica povezani „jednim malim Božjim čudom“.

- Dopisivao sam se s Kristinom i rekao joj da pojačamo molitve kako bi se javio i neko popularan da pomogne i podstakne i druge iz javne sfere da se uključe u akciju. I tako, probudim se noću oko tri sata, pogledam u telefon i vidim da mi je jedan poznati umetnik poslao poruku: „Druže, ako imaš uvid u uplate, samo mi potvrdi da li je leglo, uplatio sam 50.000 dinara za Kristinu. Hvala.“ – opisao je Stupar kako ga je Peđa obradovao i dao snagu Kristini i njemu da, uz Božju pomoć, nastave dalje i ne predaju se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE DOBRO ZA CRVENO-BELE: DŽoel Bolomboj se povredio, uz pomoć saigrača napustio parket (VIDEO)