ZA MALE HEROJE SAKUPILI VIŠE OD 10.000 EVRA: Marko i Balša u humanitarnom ultratriatlonu za kupovinu aparata za lečenje dece bolesne od raka

J. S.

19. 09. 2024. u 11:45

PO suncu, ali i po kiši, Marko Nikolić, iz Vranja, i Balša Božić iz Podgorice, ne odustaju od svoje neobične misije ultratriatlona (vožnja kajaka i bicikla i trčanje) da bi prikupili novac za aparat potreban Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, namenjen prvenstveno malim herojima, deci oboleloj od raka.

ЗА МАЛЕ ХЕРОЈЕ САКУПИЛИ ВИШЕ ОД 10.000 ЕВРА: Марко и Балша у хуманитарном ултратриатлону за куповину апарата за лечење деце болесне од рака

Foto: Privatna arhiva

Marko i Balša su od 1. septemba prešli više od 1.550 kilometara u Crnoj Gori i Srbiji, a preostalo im je još 100 kilometara vožnje biciklom i 700 kilometara trčanja do cilja u Beogradu. Vreme na moru ih je poslužilo pa vožnja kajakom nije bila problem, ali ovih dana dok voze bicikl vremenske prilike im ne idu baš naruku. Ohrabruje ih, ipak, što su do sada prikupili više od 10.000 evra.

- Nama nije teško da po suncu i kiši vozimo. Ja sam par dana bolestan i imam temperaturu, ali ne odustajem. Zato želim da verujem da neće biti teško ni žiteljima drugih mesta da izdvoje nešto novca i pomognu našu akciju - kaže Marko Nikolić za "Novosti". 

Foto: Privatna arhiva

 

Oni kažu da im je najdraže kad ih u gradovima dočekaju ljudi i pružaju im podršku. Marko, koji je i dobitnik srebrne plakete "Večernjih novosti" u našoj tradicionalnoj akciji "Najplemenitiji podvig godine", kaže da veruje u ljudsku humanost.

ŽIRO-RAČINI ZA UPLATE

AKCIJU "Za naše male heroje", Marko Nikolić je pokrenuo sa sa NURDOROM, takođe specijalnim podvižnikom "Večernjih novosti". Oni koji žele uplate za ovu akciju mogu da obave na dinarski račun 265411031000227596 ili devizni IBAN RS35265100000112449823 SWIFT CODE RZBSRSBG. Primalac je "Zajedno možemo fondacija", a svrha uplate: Za naše heroje. 

Zato je, 16. septembra, kada mu je bio rođendan, pozvao prijatelje na društvenim mrežama da se simboličnim sumama pridruže akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Preminula je pre 3 godina i iza sebe ostavila neizbrisiv trag i ogromnu tugu