"KUĆA JE SAN SNOVA, DECA NEPRESTANO TRAŽE DA SE KUPAJU U TOPLOJ VODI" Šestoro malih Mokrinčana dobilo novi dom, porodica presrećna

Рада Шегрт
Rada Šegrt

08. 07. 2024. u 13:32

SREĆA je konačno zagrlila članove porodice Tot - Dokić iz Mokrina kod Kikinde. Posle teškog života u trošnoj kući, u kojoj pet godina nisu imali struju, uselili su se u novi dom, koji ima sve ono što im je godinama nedostajalo.

КУЋА ЈЕ САН СНОВА, ДЕЦА НЕПРЕСТАНО ТРАЖЕ ДА СЕ КУПАЈУ У ТОПЛОЈ ВОДИ Шесторо малих Мокринчана добило нови дом, породица пресрећна

Foto: R. Šegrt

Školarac Miloš (8) nekada je crtao kuću žute fasade, jer je želeo da ima baš takvu, a sada je ona još lepša i moći će u goste da pozove drugare. On i njegova sestra Snežana (7), đak prvak, više nikada neće učiti uz sveću, mala Dunja (4) ima lutke i druge igračke, a majka Snežana će, konačno, moći da ih okupa u kupatilu.

Foto: R. Šegrt

Nova kuća porodice Tot - Dokić

Ova osmočlana porodica: majka Snežana Dokić (23), otac Nenad Tot i njihovi tri sina i tri ćerke - Miloš (8), Marko (5), dvoipogodišnji Mihajlo, Snežana (7), Adrijana (6) i Dunja (4), iz svog nakrivljenog kućerka popucalih zidova, koji su propuštali kišu i vetar, u novi dom, u Ulici Žarka Zrenjanina u Mokrinu, prešli su zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe".

Foto: R. Šegrt

U prostranom dvorištu deca imaju prostora za igru

- Prezadovoljni smo, kuća je lepa, ma san snova. Deca imaju svoje sobe, nov nameštaj. Prvi put imamo kupatilo, pa neprestano traže da se kupaju u toploj vodi. Dvorište je veliko, gde se igraju. Kuhinja je prelepa. Sada imamo sve što nam je potrebno i sad nam je život i bolji i lakši - oduševljeno kaže Snežana.

Ranije je njih osmoro spavalo u jednoj sobi, tako što su se svako veče "umengali" na tri kreveta. Sada mali Totovi imaju sobe: roze boje za devojčice i plavu za dečake. Imaju i kompjuter, u dvorištu Miloš već igra košarku. Svi zajedno mnogo su se obradovali kupatilu.

Foto: R. Šegrt

Mališani dobili svoje sobe, devojčice sa zidovima roze boje

- Ovoj divnoj porodici kupili smo imanje sa dve velike stambene jedinice, glavna ima čak 115, a druga oko 90 kvadrata, sa vrlo lepom okućnicom. Kuća ima kupatilo, struju, grejanje na gas, kanalizaciju i u potpunosti je opremljena. Deo nameštaja i bele tehnike već je postojao, a ostatak je kupljen naknadno. Plac ima 20 ari i na njemu su stambeni i ekonomski objekti za životinje, bašta, prostorije za poljoprivredne mašine i garaža - kaže Marija Morović, iz organizacije "Srbi za Srbe".

POMAGALE I MAME IZ KIKINDE

PORODICA Tot - Dokić je pet godina živela bez struje, sve dok pre tri godine članice neformalne grupe "Mame solidarno" iz Kikinde: Tanja Bogaroški, Evica Pajić, Zorica Miucin, Dijana Mileusnić i Verica Filipov, nisu pokrenule akciju i obezbedile im novi priključak, o čemu su i "Novosti" pisale. Dug za struju tada su samostalno platili. Nedavno su Snežana i Nenad pretrpeli veliki gubitak, kada su izgubili osmomesečnu bebu. 

Snežanin suprug Nenad Tot uzgaja devet krava i tri junice, sada pored kuće ima garažu za traktor, prikolicu, presu i veliko skladište za stočnu hranu. Porodica se izdržava od stočarstva, nisu socijalno ugroženi, jer mleko prodaju mlekari. Ne primaju ni dečji dodatak ni druga socijalna primanja, jer Nenad ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)