TORTA SA NAPOLITANKAMA: Idealna za sve koji žele jednostavan, ali ukusan desert bez potrebe za pečenjem
Hrskave napolitanke, kremasti sir i blagi ukus kondenzovanog mleka čine ovu tortu laganom, osvežavajućom i savršenom za svaku priliku. Priprema je brza i laka, a rezultat je neodoljiv desert bez pečenja.

foto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK
Sastojci:
- 400 g napolitanki
- 30 g putera
- 15 g želatina
- 400 g krem sira
- 50 ml kondenzovanog mleka
Priprema:
Napolitanke sitno izlomite ili sameljite u secku. Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte da se sjedini. Utisnite smesu u dno kalupa (prečnika oko 20 cm), pa stavite u frižider da se stegne.
Želatin prelijte sa nekoliko kašika hladne vode i ostavite da nabubri (oko 5-10 minuta). Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne rastopi (nemojte kuvati). U posebnoj posudi sjedinite krem sir i kondenzovano mleko, pa sve dobro umutite mikserom dok ne postane glatka smesa. Dodajte pripremljeni želatin i još jednom dobro promešajte.
Sipajte fil preko podloge od napolitanki i poravnajte površinu. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći) da se stegne. Dekorišite po želji – narendanom čokoladom, seckanim napolitankama ili voćem.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BELI DVOR TORTA: Tito je ovu poslasticu obožavao, toliko je kremasta da se topi u ustima (VIDEO)
28. 02. 2025. u 12:00Jovana Vasić

MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

POGOĐENA KLjUČNA TAČKA ZA TRANZIT GASA U EU: Velika eksplozija i požar u Sudži, sumnja se na ukrajinski napad (VIDEO)
VELIKI požar izbio je u petak rano ujutru na gasnoj merno-regulacionoj stanici Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti, ključnoj tački za tranzit ruskog gasa ka Evropskoj uniji, prema izveštajima ruskih medija.
21. 03. 2025. u 08:03

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

NEMAČKI GENERAL OTERAN IZ NATO: Alijansa ćuti o skandalu u svojim redovima (FOTO)
NEPOSREDNO pre odlaska mu je uskraćen svaki pristup dokumentima NATO-a, prenosi "Dojče vele".
22. 03. 2025. u 13:28
Komentari (0)