NEODOLJIVO KREMASTO SAVRŠENSTVO: Zimska čokoladna Pavlova torta - Sezonska varijanta najpopularnije torte na svetu

Jovana Vasić

25. 01. 2025. u 13:00

Zimska čokoladna Pavlova torta ima hrskav i iznutra sočan patišpanj, bogat kakaom i zrncima seckane obične čokolade, preliven je debljim slojem belog krema, a odozgo slojem mandarina.

НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Зимска чоколадна Павлова торта - Сезонска варијанта најпопуларније торте на свету

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za Patišpanj:

  • 6 velikih belanca
  • 300 grama šećera
  • 3 kašike kakao praha, prosejanog
  • 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • 50 grama crne čokolade, sitno iseckane

za preliv:

  • 500 mililitara slatke pavlake
  • 500 grama mandarina
  • 3 kašike crne čokolade, grubo narendane

Priprema:

Za zimsku čokoladnu Pavlova tortu zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite belanca dok se ne stvori sneg, a zatim kašiku po kašiku umutite šećer dok se kolač od belanaca ne učvrsti i ne postane sjajan. Pospite kakao i sirće, i seckanu čokoladu. Zatim lagano preklopite sve, dok se kakao ne umeša dobro. Nanesite na pleh u kalup, zaglađujući stranice i vrh. Stavite u rernu, a zatim odmah smanjite temperaturu na 150°C i pecite oko jedan sat do sat i 15 minuta. Kada je gotovo, trebalo bi da izgleda hrskavo oko ivica i sa strane i da bude suvo odozgo, ali kada dodirnete sredinu, trebalo bi da osetite da je mekano pod prstima. Isključite rernu i lagano otvorite vrata i pustite da se čokoladni beze disk za zimsku čokoladnu Pavlova tortu potpuno ohladi.

Kada budete spremni za serviranje, preokrenite tortu na veliki tanjir sa ravnim dnom. Umutite krem od slatke pavlake da bude gust, ali i dalje mek, i stavite ga na beze, a zatim ga prekrijte mandarinama. Čokoladu grubo narendajte i nasumično pospite po vrhu, puštajući da nešto čokolade padne, na ivicu tanjira.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOĆ OBRAZOVANJA: Ključ za inkluzivniju i pravedniju budućnost