SALATA SA DIMLJENOM PILETINOM: Biće glavna zvezda vaše slavske trpeze

Jovana Vasić

26. 01. 2025. u 15:00

Ova salata će odlično ići uz slavske đakonije na vašoj trpezi, a najbolje od svega je što ćete je napraviti za kratko vreme.

САЛАТА СА ДИМЉЕНОМ ПИЛЕТИНОМ: Биће главна звезда ваше славске трпезе

Foto: Printskrin Youtube//VІKA -Prostыe Receptы

Sastojci:

  • 150 g dimljenih pilećih prsa
  • 100 g kačkavalja
  • 1 jabuka
  • 1 crveni luk (šećer i so po 1 kašičica, jabukovo sirće 3-4 kašike)
  • majonez

Priprema:

Najpre iseckajte luk i stavite ga u činiju sa kašičicom šećera, soli, sirćetom i prelijte mlakom vodom. Promešajte i ostavite dok pripremate ostale sastojke.

Pileća prsa iseckajte na kockice, kao i jabuku. Kačkavalj izrendajte. Ređajte u činiji za serviranje sledećim redosledom: Pileća prsa, majonez, oceđeni luk, jabuka, majonez, kačkavalj.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM BIO SPREMAN ZA OVO PITANJE! Aleksander Zverev o temi čije razrešenje i Srbija čeka