KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA: Neodoljiv i sočan dezert, kao stvoren za kišne, jesenje dane
Krambl je poslastica koja se pravi od dinstanog voća i mrvica od brašna/testa sa maslacem. Ima nečeg magično ukusnog u kombinaciji kruški sa orasima.
Sastojci:
Za fil:
- 4 kruške
- 25 g smeđeg šećera
- 15 ml limunovog soka
- 10 g kukuruznog skroba
- pola kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
Za posip:
- 60 g sitno seckanih oraha
- 40 g ovsenih pahuljica
- 40 g brašna
- 50 g smeđeg šećera
- 60 g hladnog putera, iseckanog na kockice
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte seckane kruške, smeđi šećer, limunov sok, kukuruzni skrob, mleveni cimet i muškatni oraščić. Promešajte dobro da se sastojci ravnomerno rasporede. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zasebno, pomešajte seckane orahe, ovsene pahuljice, brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Umešajte hladan puter pa ga prstima utrljajte u suve sastojke, sve dok smesa ne postane mrvičasta. Pripremljeni posip ravnomerno rasporedite preko krušaka. Pecite krambl 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo, direktno iz rerne, uz kuglu sladoleda.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
FILADELFIJA TORTA: Savršeno kremasta, a pravi se veoma jednostavno
09. 09. 2024. u 16:51
TART SA SMOKVAMA: Jednostavan desert koji će vas oduševiti ukusom
04. 09. 2024. u 15:50
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)