RECEPT ZA SULTANOVU SARMU: Fantastičan desert koji se pravi brzo, a nestane još brže
Sultanova slatka sarma ili paša lokum, kako je još poznat ovaj kolač, jedan je od najpopularnijih kolača u Evropi. Ako ste nekad pomislili da je komplikovano, verujte da nije. Ova kremasta poslastica se jednostavno pravi i ima ukus koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 70 g brašna
- 30 g kakaoa
- 200 g kokosa
- 50 g maslaca
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Izmešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, a u međuvremenu u veliki pleh (od rerne) posuti sav kokos i ravnomerno ga rasporediti.
Kada mleko provri, zakuvajte razmućeni gustin i sve skuvajte u jednoličnu, glatku masu. Kada je masa kuvana, sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve ponovo sjedinite.
Izlijte puding ravnomerno preko kokosa, vodeći računa da se kokos ne podiže.
Puding potom ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa ga stavite u frižider na pola sata.
Slatku pavlaku umutite, pa nanesite preko ohlađenog pudinga.
Potom isecite puding na jednake trake, a onda trake prepolovite. Svaku traku uvijte u pužić, odnosno sarmu, pa ga dodatno uvaljajte u kokos. Slatke sarme čuvajte u frižideru do služenja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STRAŠNI SNIMCI IZ LIBANA, KRVI NA SVE STRANE: Preko 2.800 boraca Hezbolaha povređeno kada su im eksplodirali pejdžeri (VIDEO)
NAJMANjE 2.800 boraca libanske militantne grupe Hezbolah povređeno je u koordinisanom napadu Izraela, a osam ubijeno, kada su pejdžeri za komunikaciju eksplodirali na njima, javljaju svetski mediji.
17. 09. 2024. u 16:34 >> 18:01
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
"IZBACILA SAM GA IZ KUĆE" Bilja o odnosu sa Acom
MOGI nisu znali da ovako stoje stvari u porodici najidealnijeg estradnog para.
17. 09. 2024. u 20:44
Komentari (0)