SOČAN I KREMAST, DA SVA ČULA UŽIVAJU: Čizkejk od borovnica, zdrava poslastica koja se ne peče
OSVEŽAVAJUĆ i kremast - Čizkejk od borovnica.
Savršeni kolač - torta, sa podlogom od keksa, filom od sira i slatke pavlake, kao i glazurom od svežih borovnica, osvežavajući desert koji se priprema za manje od sat vremena.
Potrebno je:
– 500 g borovnica
– 2 šolje mlevenog keksa
– 250 g putera
– kašika-dve šećera (po želji)
– 250 g krem sira
– 2 dl slatke pavlake
– 1/4 šoljice soka od limuna
– kašika ekstrakta vanile
Priprema čizkejka od borovnice:
U dublju posudu sipajte mleveni keks, pa mu dodajte šećer i otopljeni puter i sve dobro pomešajte. Tako dobijenu smesu špatulom utisnite u kalup i stavite da odstoji u frižideru dok se puter ne stegne. U međuvremenu, u drugoj posudi umutite sir tako da postane kremast i gladak, pa dodajte slatku pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile. Prespite u kalup, utisnite i izravnajte špatulom, prekrijte providnom folijom i stavite da odstoji u frižideru najmanje tri sata ili, još bolje, preko noći. Kolač servirajte hladan, preliven sosom od borovnica, koji ćete dobiti tako što ćete ih, sa malo sopstvenog soka, ukuvati na laganoj vatri sve dok se preliv ne zgusne i potom ohladiti. Tek kada se skroz ohladi njime prelijte čizkejk.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKA, MALA, VOĆNA: Panakota - Savršen kremasti desert po italijanskom receptu
09. 09. 2024. u 10:00
OČARAVAJUĆ UKUS VANILE I LIMUNA: Kremasti domaći puding, sprema se očas posla
08. 09. 2024. u 13:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)