KAO KOH, ALI JOŠ BOLJI: Trileće - najukusniji kolač, a tako jednostavan za spremanje
TRES lečes ili trileće je biskvit - u nekim receptima, ili puter kolač - namočen u tri vrste mleka: ispareno mleko, kondenzovano mleko i mileram.
Kada se maslac ne koristi, tres lečes je vrlo lagani kolač sa mnogo vazdušnih mehurića.
Potrebno je:
za patišpanj:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kesica vanilin šećera
Za preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje:
- 300 g kupovnog karamel preliva
Priprema kolača trileće:
Mikserom umutite belanca pa im postepeno dodajite kristal i vanilin šećer. Kada su dobro umućena, dodajte im jedno po jedno žumance, umutite pa polako dodajite brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok dodajete brašno mikser smanjite na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte. Smesu ulijte u pleh obložen pek-papirom i pecite oko 20-25 minuta u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Pustite da se patišpanj malo ohladi pa ga izvadite iz pleha i nožem izbodite na više mesta. U pleh sipajte slatku pavlaku pa na nju položite patišpanj koji ste okrenuli naopačke (izbockani deo da bude dole). Ostavite da odstoji oko 10 minuta pa zatim pomešajte obe vrste mleka i time prelijte patišpanj. Pustite malo da odstoji, da lepo upije mleko, pa premažite karamel prelivom (možete napraviti i domaći).
Dobro ohladite trileće u frižideru pa poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
04. 09. 2024. u 19:00
IZDAŠNA OBROK SALATA GOTOVA ZA 10 MINUTA: Veoma je zasitna i ukusna
04. 09. 2024. u 08:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)