KAO KOH, ALI JOŠ BOLJI: Trileće - najukusniji kolač, a tako jednostavan za spremanje

Бојана Јовановић

06. 09. 2024. u 09:00

TRES lečes ili trileće je biskvit - u nekim receptima, ili puter kolač - namočen u tri vrste mleka: ispareno mleko, kondenzovano mleko i mileram.

КАО КОХ, АЛИ ЈОШ БОЉИ: Трилеће - најукуснији колач, а тако једноставан за спремање

Foto Shutterstock

Kada se maslac ne koristi, tres lečes je vrlo lagani kolač sa mnogo vazdušnih mehurića.

Potrebno je:

za patišpanj:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- kesica vanilin šećera
Za preliv:
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml mleka
Za premazivanje:
- 300 g kupovnog karamel preliva

Priprema kolača trileće:

Mikserom umutite belanca pa im postepeno dodajite kristal i vanilin šećer. Kada su dobro umućena, dodajte im jedno po jedno žumance, umutite pa polako dodajite brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok dodajete brašno mikser smanjite na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte. Smesu ulijte u pleh obložen pek-papirom i pecite oko 20-25 minuta u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Pustite da se patišpanj malo ohladi pa ga izvadite iz pleha i nožem izbodite na više mesta. U pleh sipajte slatku pavlaku pa na nju položite patišpanj koji ste okrenuli naopačke (izbockani deo da bude dole). Ostavite da odstoji oko 10 minuta pa zatim pomešajte obe vrste mleka i time prelijte patišpanj. Pustite malo da odstoji, da lepo upije mleko, pa premažite karamel prelivom (možete napraviti i domaći).

Dobro ohladite trileće u frižideru pa poslužite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BROJKE GOVORE: Nikoli Jokiću se smeši četvrta nagrada, evo ko su mu konkurenti (FOTO)