MOŽETE IH NAPRAVITI I KAD NIJE SEZONA BOSTANA: Mafini sa ukusom lubenice, zgodni za proslave, ili i svakodnevno uživanje
MAFINI su kolači koji su postali popularni poslednjih godina.
Razlog za to nije samo ukus, već i dekorativni izgled, kao i veličina, zbog čega su zgodni za proslave. Ukoliko ste ljubitelj lubenica, ove mafine morate da probate.
Potrebno je:
- 220 g putera
- 225 g šećera
- 3 jajeta
- kašičica ekstrakta lubenice
- 470 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 450 g neutralne pavlake
- ružičasta boja za kolače
Za preliv:
- 80 g putera
- kašičica ekstrakta lubenice
- 15 ml soka od limuna
- 50 ml mleka
- 600 g šećera
- ružičasta boja za kolače
Za ukras:
- dekorativne jestive perlice
Priprema mafina od lubenice:
Penasto umutite šećer i puter, pa dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt lubenice i postepeno sipajte trećinu mešavine brašna, praška za pecivo i soli. Umešajte pola količine umućene pavlake, sipajte ostatak mešavine brašna, dodajte preostalu pavlaku, boju za kolače i promešajte. Dve kašičice testa sipajte u kalupe za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta. Za to vreme izmiksajte puter i 200 g šećera.
Sipajte mleko i 200 g šećera, nastavite da mutite, dodajte limunov sok, ekstrakt lubenice, boju za kolače i ostatak šećera. Nafilujte ohlađene mafine i, po želji, ukrasite dekorativnim jestivim perlicama.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSLASTICE OD LUBENICE: Jogurt torta, savršeni hladni desert za ove vrele dane
30. 08. 2024. u 12:00
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)