NEODOLJIVO UKUSAN POČETAK DANA: Punjeni hleb sa sirom na italijanski način

Новости онлине

08. 01. 2025. u 07:00

Punjeni hleb sa sirom je savršen za žurke i druženja, zapeče se u rerni i svako može da uzme zalogaj.

НЕОДОЉИВО УКУСАН ПОЧЕТАК ДАНА: Пуњени хлеб са сиром на италијански начин

Foto Shutterstock

Sastojci:

120 g putera, rastopljenog

3 kašike seckanog svežeg peršuna
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
1 vekna hleba
340 g kačkavalja, isečenog na kockice

 

Recept za punjeni hleb:

Za ovaj hleb u činiji pomešajte puter, peršun, maslinovo ulje i beli luk. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite veknu dijagonalno, otprilike na svakih 6 cm, od vrha vekne do dna, bez presecanja do kraja. Ponovite na suprotnoj dijagonali da biste napravili delove u obliku kocke koji su još uvek pričvršćeni za donju koru.

Pažljivo rasporedite mešavinu putera između delova hleba, a zatim ubacite kockice kačkavalja. Umotajte veknu u aluminijumsku foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta. Odmotajte veknu; nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi, još oko 10 minuta. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MELBURN, NAJNOVIJE VESTI: Prekinut meč Novaka Đokovića i neće se nastaviti