JEDNOSTAVNA, A BOŽANSTVENA TORTA SA KAJSIJAMA: Sočni ukus koji se pamti
Torta sa kajsijama je vrlo lagana i osvežavajuća. Priprema se brzo, ali računajte da mora da odstoji u frižideru deset sati, kako bi se stegla.
Sastojci:
Za donji sloj:
- 1 kašika šećera
- 2-3 kajsije oljuštene i malo deblje nasečene
Za srednji sloj:
- 240 g slatke pavlake
- 170 g krem sira
- 60 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za gornji sloj:
- 2 kajsije oljuštene i iseckane
- 50 g šećera
- 1/4 kašičice cimeta
- 240 grama slatke pavlake
Priprema:
Pospite šećer na dno kalupa za torte. Zatim preko toga stavite naseckane kajsije. Stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku u čvrsti šlag, u drugoj činiji umutite krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer, dok smesa ne postane glatka, pa umešajte u šlag. Ravnomerno rasporedite po donjem sloju, koji ste prethodno stavili u frižider, pa nakon toga vratite sve zajedno da se hladi.
U manju šerpu dodajte seckane kajsije, šećer i cimet, propržite na laganoj vatri oko 10 minuta ili dok se ne zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Kada se smesa od kajsija ohladi, umešajte je u šlag. Rasporedite preko srednjeg sloja i ukrasite svežim kajsijama i po želji borovnicama. Ostavite u frižideru najmanje 8 sati ili preko noći. Stavite u zamrzivač 1-2 sata pre serviranja i da odstoji 10 minuta pre nego što je isečete. Uživajte!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)