JEDNOSTAVNA, A BOŽANSTVENA TORTA SA KAJSIJAMA: Sočni ukus koji se pamti

Novosti online

04. 07. 2024. u 16:00

Torta sa kajsijama je vrlo lagana i osvežavajuća. Priprema se brzo, ali računajte da mora da odstoji u frižideru deset sati, kako bi se stegla.

ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za donji sloj:

  • 1 kašika šećera
  • 2-3 kajsije oljuštene i malo deblje nasečene

Za srednji sloj:

  • 240 g slatke pavlake
  • 170 g krem sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Za gornji sloj:

  • 2 kajsije oljuštene i iseckane
  • 50 g šećera
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 240 grama slatke pavlake

Priprema:

Pospite šećer na dno kalupa za torte. Zatim preko toga stavite naseckane kajsije. Stavite u frižider. Umutite slatku pavlaku u čvrsti šlag, u drugoj činiji umutite krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer, dok smesa ne postane glatka, pa umešajte u šlag. Ravnomerno rasporedite po donjem sloju, koji ste prethodno stavili u frižider, pa nakon toga vratite sve zajedno da se hladi.

U manju šerpu dodajte seckane kajsije, šećer i cimet, propržite na laganoj vatri oko 10 minuta ili dok se ne zgusne. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Kada se smesa od kajsija ohladi, umešajte je u šlag. Rasporedite preko srednjeg sloja i ukrasite svežim kajsijama i po želji borovnicama. Ostavite u frižideru najmanje 8 sati ili preko noći. Stavite u zamrzivač 1-2 sata pre serviranja i da odstoji 10 minuta pre nego što je isečete. Uživajte!

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE! Navijači Turske pravili haos posle ispadanja sa Eura: Brutalna tuča, policija zasuta vatrometom