MOSKVA ŠNIT: Poslastica za sva vremena i sve prilike
Ne postoji osoba koja nije čula ili probala najpoznatiju beogradsku tortu - Moskva šnit - a možete lako da je napravite i kod kuće.
Sastojci:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih badema
- 2 kašike brašna
- 4 peti ber keksa
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 250 ml mleka
- 250 g putera
- 1 kašika brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
Još:
- 3-4 kivija
- 1 kg jagoda
- 200 g lešnika
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca (5 belanaca) kratko umutite, pa postepeno dodajte šećer (5 kašika) i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Lagano umešajte bademe (5 kašika), mleveni petiber (2 komada) i brašno (1 kašika), pa dobijenu smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Od iste količine sastojaka ispecite još jednu koru. Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa par minuta kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i brašno i brzo promešajte. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Sipajte fil u neku posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. U ohlađeni fil dodajte puter sobne temperature koji ste prethodno umutili. Zatim dodajte i umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite mikserom. Koru premažite filom, pa poređajte seckane jagode. Zatim pospite mlevenim lešnikom, pa premažite još fila. Stavite drugu koru, pa premažite fil, a onda poređajte isekcan kivi. Opet pospite mlevenim lešnicima i premažite filom. Poređajte seckane jagode i kivi, pa pospite mlevene lešnike. Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
NjENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALjICA: Najlepša poslastica na svetu
22. 03. 2024. u 10:36
TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)